28.9.2014

Hobitti - vanha ystävä uudessa muodossa

J.R.R.Tolkien : Hobitti - matka sinne ja takaisin 
lukijana : Lauri Komulainen
Luettavaksi ja blogattavaksi vapaavalintaisena fantasiana Elisa Kirjalta

Automatkoilla, bussissa, ruokaa laittaessa - Hobitin seurassa viihtyy aina. Olen aina pitänyt kirjasta, mutta nyt äänikirjana se nousi taas jotenkin ihan uudelle tasolle. Jännä, miten kuunnellessa keskittyy tarinaan eri tavalla ja kuulee eri asioita. Aiemmin luettu kirjakin tuntuu ihan uudenlaiselta. Hobitin kohdalla tarina tuntui jotenkin syvenevän ja kerrottuna seikkailuissa tunsi olevansa itsekin aivan mukana. 

Bilbo Reppuli saa teevieraita ja huomaa yht'äkkiä lähteneensä SEIKKAILUUN. Miten pärjää rauhaa rakastava ja herkutteluun taipuvainen hobitti haltijoiden, kääpiöiden, velhojen ja ennen kaikkea lohikäärmeen kanssa? Useimmat meistä kai jo tietävät, miten käy. Ne, jotka eivät vielä ole tarinaan tutustuneet juoskoot kipin kapin hankkimaan kirjan (tai jos ei jaksa lähteä ovesta ulos, niin ladatkaa Elisa Kirjasta äänikirjana). 

Kirja sopii sekä aikuisille että lapsille ja kestää useammankin luku- tai kuuntelukerran. Meillä kirjaa kuunteli äiti lasten kanssa. Eniten siihen jäi koukkuun kirjoja muuten kaikin voimin kaihtava Kirppu 10v. Hän jo kovasti odottaa, että äiti saisi aikaiseksi ladata tarinalle jatkoa. Tiedättehän, sen kolmiosaisen jättiteoksen... 

Äiti taas...  No, äiti aloitti tänään toisen järkäleen eli suomalaisen klassikon.  Äänikirjojen lataaminen on niin helppoa ja puhelimella kuunteleminen niin koukuttavaa, etten voi olla enää ollenkaan ilman. Edessä on egyptiläistä draamaa melkein 40h verran, mutta kaipa sitä tuon Kirpun himoaman trilogiankin voisi ladata. Kuunnelkoot iPadilla samalla kun äiti kulkee puhelimen kuuloke korvassa. Onnistuu se niinkin. Vaikka kyllä yhdessä kuuntelemisessa sentään on jotain taikaa. 

Elokuvia en ole vielä nähnyt, vaikka kansikuva siihen viittaakin. Petyin sen verran TSH-filmatisointiin, ettei ole houkuttanut. Mitäs olette muut tykänneet?
OLETTEKO JO LADANNEET ELISA KIRJAN TARJOAMAN ILMAISEN KIRJAN? 

SHIMO SUNTILAN SATA KUMMAA KERTOMUSTA ON KOKOELMA VIIHDYTTÄVIÄ SADAN SANAN TARINOITA ELI RAAPALEITA. 

EDUN SAAT ELISA KIRJAN SIVULLA KOODILLA KUMMAAETU JA SE ON VOIMASSA VIELÄ 12.10 SAAKKA!


Luettavaksi ja blogattavaksi Elisa Kirjalta 

5 kommenttia:

 1. Luin pojille Sinuhen kun olivat kymmenen korvilla, se oli hieno kokemus, en ollut itse lukenut kirjaa aiemmin. Vakiositaatiksi jäi "se on vain kärpäsen surinaa korvissani" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovatpa keskittymiskykyisiä ja kärsivällisiä sinun poikasi olleet - minä vähän pelkään, että ensimmäisen luvun kohdalla kadottaisin ainakin yhden kuuntelijan. Siis siinä "En kirjoita tätä faaraoiden takia, vaan itseni takia..."

   Vaikka onhan se TSH aika pitkä sekin, mutta jos Hobitti olisi nyt antanut hyvät alkuvauhdit!

   Poista
  2. David Copperfield oli ainoa kirja, jonka kohdalla pojat joskus kysyivät, että koska tässä alkaa tapahtua jotain :) He pitivät siitä, että sanoin nimen Uriah Heep oikein ponnekkaasti. :D

   Poista
 2. Ooh Hobitti! <3 Aivan upea kirja, pitäisikö hankkia myös kuunteluversiona..? ;) Mitä mieltä olit lukijasta? Sopiko kirjan tyyliin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta Lauri Komulaisen vähän tummankarhea ääni sopi kirjaan oikein hyvin ja toi oman lisänsä tunnelmaan. Vähän lukeminen oli varsinkin loppuosassa vähän nykivää, muttei mitenkään häiritsevästi. Pidin kovasti. Ihan uudenlainen kirja kuunneltuna.

   Poista