8.9.2014

Mukaan lukuhaastekampanjaan!
Minä muistan sen edelleen selvästi. Tanu ja Panu kirjaa oli minulle luettu ahkerasti. Monena päivänä tuijotin ensimmäisen sadun ensimmäistä sivua. En ihan tarkkaa muista, mitä oikein siinä yritin. Ehkäpä koetin selvittää, miten noista mustista merkeistä voi löytyä tarinoita. Miten äiti sen oikein teki?

Sitten eräänä päivänä taika aukesi minullekin. Kirjaimet aivan kuin heilahtivat paikoilleen. Yht'äkkiä ymmärsin satukirjan salaisuudet. Tuon jälkeen en ole lakannut lukemasta. En osaa edes kuvitella, millaista olisi ilman lukutaitoa.

Meille lukutaito on itsestäänselvyys. Kaikki pääsevät kouluun, kaikki oppivat. Näin ei ole kaikkialla.
Maailmassa 11,8% miehistä ja 21,1% naisista ei osaa lukea. Sodat ja levottomuudet estävät koulujen toiminnan tai köyhyys pakottaa etsimään ruokaa opin sijasta. Toisinaan vanhat tavat elävät tiukassa, eikä kaikkia päästetä oppimaan.

Lukutaito on kuitenkin välttämätön elämänlaadun parantamiseksi. Erityisten naisten lukutaidon lisäys parantaa koko perheen mahdollisuuksia parempaan toimeentuloon.

Suomen Pakolaisapu järjestää lukutaitokoulutusta eri puolilla maailmaa.
Tänään 8.9 vietetään kansainvälistä lukutaitopäivää ja polkaistaan käyntiin Lukutaitokampanja, jolla kerätään varoja lukutaitokoulutuksen tueksi.

Osallistu sinäkin - se on helppoa!

Osallistumisohjeet 
  1. Lue kirja, lehti, artikkeli tai muu teksti.
  2. Lahjoita euro jokaista lukemaasi tekstiä kohden lähettämällä tekstiviesti 1E LUKUHAASTE numeroon 16588. 
  3. Ota kuva lukemastasi ja anna kasvot lukutaidolle julkaisemalla kuva Instagramissa, Twitterissä tai Facebookissa #Lukuhaaste 
  4. Haasta myös ystäväsi ja blogisi lukijat mukaan


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti