23.11.2011

Elizabeth I


Tässä jokin aika sitten tuli televisiosta Cate Blanchettin tähdittämä elokuva Elizabeth I:sestä. Tarina oli hyvin muokattu Hollywoodin vaatimaan muottiin vaikka seurasikin historiankirjoitusta. Silti jotain jäi puuttumaan. Kaivoin esiin vanhan tuttavuuden eli David Starkeyn kirjan Elizabeth.

Vaikka kirja ei romaani olekaan ja kirjaa välillä hengästyttävää listaa nimiä, vuosilukuja ja uskonnollisia opinkappaleita, sitä lukee kuin viihdyttävintä kaunokirjallisuutta. Nuoren Elizabethin elämä ja kokemukset ovat kuin suoraan historiallisesta seikkailutarinasta. Kosijoita, vankilaa, salamurhaajia, kapinoita, kruunuja ja kruunupäitä riittää hurjassa tahdissa. Ihan uskomaton elämä ja uskomaton nainen.

Siis, jos ei tullut aiemmasta selville, hyvä kirja mahtavasta aiheesta. Suosittelen.

2 kommenttia:

  1. Kiinnostava kirja kiinnostavasta henkilöstä. Historia on oikein intohimoni, joten olisi helpottavaa löytää tästä suomennos. Luen noin 3 kirjaa viikossa ja vain pari vuodessa ehdin englaniksi.

    VastaaPoista
  2. Ei ainakaan äkkiseltään löytynyt haulla mitään suomennosta. Voipi olla, ettei lukijakuntaa oleteta tarpeeksi suureksi käännöstä varten. On kyllä tosi mielenkiintoinen... Minä luen kausittain suomeksi, ranskaksi ja englanniksi, vähän riippuu siitä, mitä kirjoja osuu käsiin. En tosin lue ollenkaan samaa tahtia kuin Sinä, Leena...

    VastaaPoista