1.11.2011

Kirja + ruoka = Jamie's 30-minute mealsNäin siis tänään yhdistellään sekä uutta ruokateemaa että vanhaa tuttua kirjateemaa. Aiemmin jo pohdimme, milloin keittokirja on luettu. Lopputuloksena oli, että kunhan on ymmärrys sisällöstä ja resepteistä niin keittokirjan voi luokitella luetuksi. Ei tarvitse lukea jokaista reseptiä sanasta sanaan eikä varsinkaan kaikkea valmistaa.

Tämä kirja on siis nyt luettu ja luettu uudelleen ja selattu vielä kerran jos toisenkin. Inspiroivaa lukemista kiireiseen viikkokokkaukseen, vaikkei ihan Jamien konseptia seuraisikaan.

Aina innovoiva Jamie onkin tässä kirjassa ottanut ihan uudenlaisen otteen kiireiseen kokkaukseen. Valkosipulinpuristin on kovassa käytössä ja valmistuotteitakin käytetään. Jamie ei kuitenkaan olisi Jamie, jos ei pitaleipiäkin pitäisi tuunata paremmaksi.

Lupaus lukijalle on, että kiireisenäkin iltana on mahdollista tehdä herkullinen kotiruoka-ateria perheelle puolessa tunnissa. Ihan en tuohon usko, sillä harvalla meistä löytyy kaikki listatut työvälineet ja koneet eikä monellakaan ole Jamien tottumusta keittiöhommiin. Minusta ei kuitenkaan ole ollenkaan oleellista, kuluuko kokkaukseen puoli tuntia vai peräti 40 minuuttia. Ateriakokonaisuudet ovat houkuttelevia. Resepteissä on aina joku pieni juju joko luomassa lisää makua tai helpottamassa/nopeuttamassa kokkausta. Ohjeet on rakennettu opastamaan ateriakokonaisuuden valmistelussa eli ajoitukset ja järjestys eivät seuraa yksittäisiä reseptejä vaan kaikkia ruokalajeja samaan aikaan. Yksittäisenkin reseptin seuraaminen on helppoa, sillä jokaisen kappaleen alussa lukee, mihin ruokalajiin ohje liittyy.

Testasin Wonky Summer Pastan ohjeen näin marraskuun alun kunniaksi. Hyvin upposi ja valmistui nopeasti. Perusohje, jota lukiessa ajattelee, että :" juu,, juu, tiedetään - näinhän tämän voi tehdä", mutta jota ainakaan minä en spontaanisti kiireessä tulisi keksineeksi.

Kenelle tätä sitten voi suositella ? Oikeastaan kaikille, jotka haluavat saada nopeasti pötyä pöytään. Kokkausta aloittelevat saavat yksityiskohtaiset ohjeet ja kokeneemmille löytyy inspiraatiota nopeista resepteistä. Laadukkaasti ja huolella tehty kirja, niin kuin Jamie Oliverin opukset yleensäkin.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa ihanalta, sanoisinko herkulliselta kirjalta! Mulla on Jamien keittiössä -teos ja se on ainoa keittokirja, jota olen ihan lukemalla lukenut, useinkin. En ole edes juuri kokeillut sen ohjeita, mutta silti kehun sitä kaikille, kun on niin hyvä kirja. :)

    VastaaPoista
  2. Jamien kirjat ovat ihania - minulla on niitä hyllyssä useampiakin ja kaikkia on tullut käytettyä. Kannattaa muuten kokeilla niitä reseptejä, ovat yleensä tosi hyviä

    VastaaPoista