2.10.2019

Toton kanssa kirjamessuille - Turun Kirjamessut ovat jo viikonloppuna

Messuseuralainen
Minä olen taas kerran melkoisen opportunistinen kirjamessuilija. En nimittäin ole suunnitellut messuohjelmaani kuin vähän alkuun ja senkin lähinnä siksi, että perjantaina mukanani on lukukoukkuun jäänyt kuopukseni, joka koko 8v innolla odottaa messuja. Ei silti, meillä onkin tiedossa oikein tapaaminen suosikkikirjailijan kanssa, joten odotus on varsin ymmärrettävää.

Hieman täytyy varmaan harrastaa Toton kohdalla myös jonkinlaista odotustenhallintaa... Hänen mielestään kun olemme myös menossa ostamaan Koiramies kolmosta, kun kerran viime vuonna ostettiin messuilta se kakkonen. Suurin ongelma tuon toteutuksessa lienee se, että kolmas osa kyseisestä sarjasta ilmestyy vasta ensi vuoden puolella. No, emmeköhän me jotain löydä kotiinvietäväksi.

Olen siis Turun Kirjamessuilla heti perjantaina... jos työt suovat. Olen tässä koko päivän kiristellyt hampaita, kun jo sovittua vapaapäivää näyttävät vaanivan niin kollegat kuin vaativat asiakkaat. Mikä siinä onkin, että sitä juuri varattua päivää haluavat kaikki? Mielessä ei tosin ole edes vilahtanut, että antaisin periksi. P...kele!

Mutta siis sitä alustavaa ohjelmaa:

Perjantai

Pääsemme lähtemään Espoosta Turun suuntaan vasta perjantaina aamulla ja pitää kiertää mummin ja pappan kautta, joten todennäköisesti ehdimme Messukeskukseen vasta puoliltapäivin.
Siinä sitten ensimmäiseksi vaihdetaan muutama sana Rob McCoolin kirjoittajan eli Tatu Kokon kanssa. Toto luki molemmat McCoolit kesällä ja tykkäsi kovasti, joten tästä pitäisi tulla kiva hetki.

Sitten virallisempia ohjelmatärppejä:

10:15 Ilkka Auer : Kymnaasi - vähän harmittaa, kun koululaisten haastattelema Ilkka jää tällä kertaa väliin logistiikkahaasteiden vuoksi, mutta menkää te muut!
13:00 JP Jokinen: Benjamin Hawk ja timanttitasangon arvoitus - viime vuonna Toto tykkäsi kaikkein eniten siitä, kun pääsi kuuntelemaan pätkiä muutaman kirjailijan kirjoista heidän itsensä lukemina. Benjamin Hawk kuulostaa siltä, että 8v voisi tykätä.
13:20 Soturikissavisa - edelliseen ohjelmaan mennään, jos sieltä ehtii tähän. Kissasoturifanin ehdoton ohjelmanumero.
Heureka pop up pitää koittaa ehtiä tarkistamaan...

Muuten mennään varmaan vähän fiiliksen ja kuopuksen tahdon mukaan. Todennäköisesti messupäivä jää hieman lyhyemmäksi, sillä ei taida seuralainen ihan kauhean montaa tuntia tuolla viihtyä, mutta jos nyt edes muutaman... Pääpaikkoina lastenalue ja Suomen Nuorisokirjailijoiden ständi, jonka ohjelma pitää käydä tarkastamassa.

Illalla sitten syömään bloggarikollegojen kanssa - Kiva!

Lauantai

Lauantai onkin sitten äidin messuilupäivä eli tiedossa on päämäärätöntä haahuilua sekä ruoan että kirjojen parissa. Tosin ensimmäisenä aamulla on taas bloggariohjelmaa.

Joitain tärppejä päivän ohjelmasta sentään nappasin - nämä tuolta Kirjamessujen puolelta, pitänee vielä tarkistaa ruokapuolenkin tarjonta.

12:50 - Äänikirjan asema - horjuttaako se jo perinteistä painettua kirjaa ? Minulla on tietysti asiasta oma painava mielipiteeni, mutta kiva kuulla alan ihmisten pohdintoja.
13:15 - Äänikirjojen ja podcastien yhtäläisyyksiä, eroja ja mahdollisuuksia - paneelikeskustelu. Edellisen kanssa samassa paikassa heti perään. Mielenkiintoista.
13:40 - Näytelmä kirjallisuuden lajina ja dramaturgin työnkuva - teatteri on minulle rakas taidelaji ja ajateltuna kirjallisuuden näkökulmasta ? Täydellistä.
15:40 - Ranskalaiset klassikot yhteiskuvassa - totta kai...
16:30 - Nykyajan romanttinen viihdekirjallisuus Suomessa - muutama tosi hyvä on tullut viime vuosina vastaan ja huolimatta genren pienestä kaavamaisuudesta, on joukossa myös vinkeitä poikkeuksia. (Eikä kaavamaisuus tässä kohtaa ole välttämättä huono asia - niin kuin ei vinkeyskään)

Sunnuntai 

Ajetaan Toton kanssa kotiin...


Mitäs te ajattelette käydä katsomassa ja kuuntelemassa Turun Kirjamessuilla ? 


4 kommenttia:

  1. Mukavia messuja Minna.MInulle tuli kutsu, mutta tuo välimatka;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oli oikein hauskaa. Enkä ole ihan varma olisinko minä lähtenyt sinne Espoosta, jollei samalla pystyisi yhdistämään reissua isovanhempien luona vierailuun...

      Poista