21.12.2018

Joululukemista ?

Joululoma alkoi! Hurraa ja aamen. Kyllä tätä on odotettukin. Viimeinen palaveri (16-17 perjantai-iltana) oli todellista tuskaa. Sitten kauppaan ja... niin, sitten rupesin miettimään, että mitäs sitä joululomalla oikein lukisi...?

Kuulostelin itseäni oikein kunnolla, selasin lukemattomien listaa, ostin alesta pari lisää ja tällaisia sitten koriin päätyi.

Ilmiselvästi on tästä joulusta tulossa kevyt, romanttinen ja kenties vähäsen jännittävä. Yleensä lomiini kuuluvat klassikot loistavat poissaolollaan. Nyt tankattiin romantiikkaa ja dekkareita.


Äänikirjat 

Äänikirjoissa minulla on tällä hetkellä kesken Maria Veitolan elämäkerrallinen juttukokoelma Veitola. Sen kai kuuntelen loppuun, mutta pakkohan se oli alesta ladata Pieni Bistro Bretagnessa (Nina George). Jos se on yhtään kirjoittajansa toisen kirjan kaltainen niin odotettavissa on eheyttävää lempeyttä, hellää romantiikkaa ja lievää kaipuuta (matkalle) aiheuttavaa tekstiä.


Muuta romantiikkaa 

Pieni tuntuu olevan tämän loman teemana sillä lukemisekseni eksyi myös Pieni teehuone (Caroline Roberts). Ihan puhtaasti takakansitekstin vuoksi lukulistalle ladattu tarina linnan teehuoneesta, sen nuoresta emännästä ja pahantuulisesta linnanherrasta kuulostaa oikein sopivalta.

Lisäksi latasin Kobosta lyhyen steampunk/fantasia- novellan Poison or Protect (Gail Carriger). Voimakkaita naisia, jotka tietävät mitä haluavat ja ottavat haluavansa. Sopii. Ehkä siitä saisi jotain mallia vuodenvaihteen jälkeiseen töihinpaluuseen ? Olen myös tykännyt kirjailijan kaikista muista kirjoista, jotka ovat oikeasti hauskoja, joten odotukset piristävälle lukuhetkelle ovat suuret.


Romanttista jännitystä ja dekkareita 

Latasin myös joskus jo kauan sitten hankkimani Lady Julia Grey-sarjan (Deanna Rayburn). Nuori lady ratkaisee rikostarinassa, joka sijoittuu 1800-luvun lopun Englantiin. Sisko suositteli hauskana, joten kevyellä kai mennään taas...

Vähän jännemmäksi dekkariksi valikoitui listalle toinen osa sarjasta eli Smoke and Mirrors (Elly Griffiths), jossa poliisi ja taikuri selvittävät taas rikosta sodanjälkeisessä Englannissa. Pidin kovasti ensimmäisestä osasta (oikeastaan enemmän kuin Ruth Galloway-sarjan alusta), joten odotukset ovat korkealla.

Näillä siis lähdetään liikkeelle. Sitä en lupaa, että näillä sitten lopulta mennään. Jotain kuitenkin haluan lukea.

Nyt huomaan myös, että kaikista hyvistä aikomuksista huolimatta olen myös unohtanut kokonaan ranskankielisen luettavan... Pitänee siis jotain yrittää. Proustia? Se on ehkä enemmän kesäkirja kuitenkin. Kesken olisi myös La septiéme fonction du langage (Laurent Binet) , joka on suomennettu nimellä Kuka murhasi Roland Barthesin... saa nähdä, miten käy. Menee ehkä liian vaikeaksi ja aivotyötä vaativaksi tälle lomalle...

Mitäs te muut suunnittelette joululomalla lukevanne ? 


8 kommenttia:

 1. Ajattelin panostaa leffailuun, koska se on ikään kuin meidän perheen yhteinen juttu. Luen myös tietty paljon blogeja. Lomalla ollaan täälläkin, luojalle kiitos <3
  Ihanaa viikonloppua Minna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin varmaan katsotaan jotain elokuvia yhdessä (ja ehkä käydään elokuvissakin jollain kokoonpanolla), mutta ilman kirjoja ei minulla ole lomafiilis :-)
   Sitä en sitten tiedä, paljonko lopulta ehdin lukemaan tai luenko edes noita listaamiani, mutta pääasia, että ehtii edes vähän ja jotain.
   Ihanaa viikonloppua!

   Poista
 2. Minä hain alkuviikosta vinon pinon fantasiaa kirjastosta. Sellaisia sarjoja, joista ovat uusimmat osat jääneet välistä ja joku uusikin sarja olisi kiva aloittaa... lukulaitteessa on myös pari dekkaria, mm. Ann Cleevesin Shetlanti-sarjan uusi osa. Luettavaa tuntuu olevan ihan liikaa, mutta onpahan mistä valita. :) Mukavaa joulunaikaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parempi, että on liikaa kuin liian vähän :-) Sitten voi helpommin poiketa suunnitelmista... Minulla tämä joulu on mennyt lukemisten osalta sellaiseksi vähän kevyemmäksi, romanttiseksi dekkariksi. Listalta ja listan ulkopuolelta...

   Poista
 3. Joulu on ainakin mielikuvissa parasta aikaa lukea. Joskus sitten käy niin, että sukulointi ja vaikkapa leffat vievät lukuaikaa, mutta mielessä se kirjapino vaan kasvaa. :) Minä aion lukea mm. Eganin Manhattan Beachin ja joulupaketista toivon saavani Michelle Obaman elämäkerran.

  Hyvää joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviltä kuulostavat suunnitellut joulukirjasi. Minäkin nuo aion jossain vaiheessa, mutta joulu taitaa mennä ihan hömpässä. Ei oikein riitä energia tänä vuonna muuhun.

   Poista
 4. Tällä hetkellä äänikirjoissa komeilee dekkareita/trillereitä. Löytyy yksi fantasiakin.

  Rauhallista joulun aikaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska, dekkareita ja fantasiaa tuntuu olevan joulun lukulistalla aika monella.

   Poista