2.11.2016

Kuukauden luetut eli lokakuussa laiskoteltiin (?)


Kuvassa eivät ole lokakuun luetut vaan pino lokakuun kirjamessuilta luettavaksi päätyneitä kirjoja... marraskuussa siis lukemista riittää. Varsinkin, kun tulin hankkineeksi myös Elisa Kirjan alesta erinäisiä opuksia Kobooni..

E-kirjahankinnat 
Mari Koppinen : Jari Sillanpää - paljaana
Mintie Das: Storm Sisters 1 - Kuohuva maailma
Rikospaikka Pasila 1-3
Elena Ferrante: Loistava ystäväni
Maarit Tyrkkö: Presidentti ja toimittaja
Julian Fellowes: Belgravia
Tommi Kinnunen: Lopotti
Kepler 62 - osa neljä
Sally Green: Puoliksi paha

Painetut luetuksi saadut
Katarina Baer : He olivat natseja
Tuula-Liina Varis : Huvila
Riitta Jalonen: Kirkkaus
Hannu Mäkelä: Muistan - Vapaus
Claes Andersson: Hiljaiseloa Meilahdessa
Leena Parkkinen: Säädyllinen ainesosa
Kari Hukkila: Tuhat ja yksi

Siinä sitä riittää luettavaa vähäksi aikaa. On siis syytä pitää vähän toista tahtia kuin lokakuussa. Kahden aika lukuisan kuukauden jälkeen nimittäin oli vuorossa laiska lokakuu. Vain seitsemän luettua kirjaa ja niistäkin kaksi nopealukuista keittokirjaa!

Mitäs lokakuussa?

Historiapainotteinen kuukausi oli kyseessä, sillä 1/3 luetuisa oli historiallisia romaaneja. Jyrki Heinon Kelmit oli Luutnantti Wennehielm-sarjasta ehkä jopa kaikkein paras ja Mike Pohjolan 1827 on ihan pakko lukea, jos on mitään suhdetta Turun suuntaan.

Mari Moilasen kirja ruokalahjoista on erityisen inspiroiva näin joulunaikaan ja toinenkin keittokirja eli Sami Tallbergin Villi joulu vegaani on joulunaikaan liittyää. Siitä tuleekin marraskuun kuukauden keittokirja sillä resepteissä on monta pikkujoulun bileisiin sopivaa. Jotain jo tuli kirjasta testattuakin.

Sain lokakuussa myös luettua loppuun Juhani Ahon elämäkerran sekä kolmannen osan Ilona Andrewsin Innkeeper-sarjasta, joka ilmeistyi nettilukuina kerran viikossa. Seitsemäntenä luin kuukauden teatteri-illan osana saamani Hanna Weseliuksen kirjan Alma!. (On muuten HS esikoiskirjailijapalkinnon ehdokkaana).

Jotain siis sentään tuli luettuakin, eikä lokakuuta noin muuten voi tietenkään väheksyä kirjakuukautena. Onhan silloin Helsingin kirjamessut. Tällä kertaa pistin raporttia enemmän Instan stories osuuteen, mutta jotain sentään tuli kirjattua tänne blogiinkin. Sen tuotoksen voi lukea täältä.

2 kommenttia:

  1. Ei tuo kyllä laiskottelijan kirjamäärältä näytä. Mukavaa keskiviikkoiltaa <3

    VastaaPoista
  2. Kaikki on suhteellista - vähemmän kuitenkin kuin suurimpana osana kuukausia tänä vuonna :-)

    VastaaPoista