25.10.2012

Tää nyt vaan on niin hyvää... couscoussalaattia v1.0

Tänään iski kamala himo kesän suosikkisalaattiini. Joo, tiedän, keli ei ollut kovin kesäinen. Itse asiassa oli ensimmäistä kertaa tänä syksynä pakkasta aamulla. Se ei kuitenkaan tahtia haitannut.

Tämä on helppoa, nopeaa ja herkullista. Pikkuisen "étouffe belle-mère" eli anopin tukehduttajaa, kuten puoliso muistaa aina mainita, mutta minusta tämän pitääkin olla vähän kuivahkoa.

Olen varmaan blogannut tämän joskus aikaisemminkin - ainakin tätä on meillä tehty suhteellisen usein jo muutaman vuoden ajan - mutta tässä vielä kertaalleen. 


Salaattiin sinänsä ei kuulu tuo Chermoula-kana, mutta meillä se ikään kuin kuuluu asiaan.

Chermoula-kana 

Sekoita marinadi (määrät ovat vähän sinnepäin, kannattaa miettiä omaa makua ja muuttaa suhteita sen mukaan) :
1 rkl hunajaa
1/2 dl sitruunamehua
1/2 dl oliiviöljyä
1 tl chilijauhetta
2 tl jeeraa eli juustokuminaa
2 tl paprikajauhetta
2 valkosipulinkynttä siivuina

Laita 3 kanan rintafilettä noin vartiksi marinadiin ja sitten uuniin puoleksi tunniksi 200 asteeseen. Anna hetki vetäytyä ja siivuta.

Couscous-salaatti 

Kaada puoli pakettia couscous-jyviä kulhoon ja päälle kiehuvaa vettä sen verran, että juuri ja juuri peittyy. Jätä tekeytymään kannen alle.
Sekoita kastike vajaasta desilitrasta sitruunamehua ja vajaasta desilitrasta viinirypäleensiemenöljyä. Lisää ripaus suolaa ja pippuria. Sekoita kastike couscousiin haarukalla samalla erotellen ryynejä toisistaan.

Paahda pari kourallista cashew-pähkinöitä kuivalla pannulla. Leikkaa 1 kesäkurpitsa palasiksi ja kypsennä pannulla oliiviöljyssä. Leikkaa fetajuustoa palasiksi ja avaa oliivipurkki.

Sekoita kaikki ainekset yhteen ja levitä päälle kanasiivuja. Halutessasi voit lisätä salaattiin myös tomaattia tai jotain muuta raikasta palasina.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti