24.10.2022

(Luku)päiväkirja: Ei kirjamessuja minulle tänä vuonna


 

Koko some tuntuu olevan täynnä Helsingin kirjamessuja, tai ainakin niihin valmistaudutaan ja niitä hehkutetaan minun kuplassani. Kiva niin. Onhan kyseessä yksi kirjavuoden kohokohdista. 

Minulla nämä messut jäävät tänä vuonna väliin, mutten silti valita yhtään. Olisihan siellä varmasti kivaa, mutta vaihtoehtona on yhteinen aika Biarritzissa isännän kanssa. Valinta ei suoraan sanottuna ollut vaikea, jos sellaista nyt edes piti tehdä.

Vuorossa siis on ollut lokakuun d-vitamiinitankkaus. Keli pääsi nimittäin vähän yllättämään. Koko ajan yli 20 astetta, välillä aurinkoa ja rantapäiviäkin takana jo useampia. Valehtelisin, jos väittäisin, etten ole nauttinut, vaikka työpäiviäkin mahtuu joukkoon.

Lukeminen on tulomatkan jälkeen vähän hiipunut. Lentokoneessa tuli todettua Helsinki-Biarritz välin olevan = Elly Griffiths Lyhdynkantajat + yksi Bella table podcast. Siis tiukalla vaihdolla. Paluumatkalla käkin Pariisissa 8h, joten siihen mahtunee enemmänkin kirjoja. 

Lisäksi luin loppuun jo kauan sitten aloittamani historiallisen viihdedekkarin Veronica Speedwell -sarjasta eli A Dangerous Collaboration. 

Sitten vähän jumahti - ollaan oltu menossa melkoisesti. Kaikkea kivaa tekemistä riittää. Vähäiset lepoajat sujuvat oikeasti torkahtaessa tai sitten kuunnellessa tietokirjaa Säkenöivät ja oikukkaat - Suomen kultakauden naisia (Hanna-Reetta Schreck). Kerronnaltaan sujuva ja jopa vähän romaanimainen kirja sopii äänikirjaksi yllättävän hyvin ja Krista Putkonen-Örn on tunnetusti valtavan hyvä lukija. Olen siis nauttinut kovast, varsinkin kun listan naiset eivät noin yleisesti ottaen ole minulle aikakaudelta kaikkein tutuimpia. 

Matka jatkuu edelleen ja lomapäiviäkin vielä jäljellä useampia. Ehkä ehdin vähän lukemaankin, sillä nuoriso lähtee kotimatkalle jo huomenna. Toisaalta, on meillä isännän kanssa vähän omiakin matkasuunnitelmia. Suuntana ainakin San Sebastian. 


4 kommenttia:

  1. Kirjamessut jää minultakin käymättä, kun tässä juuri taas ennen matkalle lähtöä on kaikenlaista. Vuoden lukuhaaste (52 kirjaa vuodessa) on ihan loppusuoralla, mutta pitkillä lennoilla tulee kyllä enemmän katsottua Netflixiä kuin luettua, siis meikäläisellä :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä taas jotenkin tartun matkoilla ennemmin kirjaan. Kukin tavallaan. Minullakin alkaa lukuhaaste olla kohta lopuillaan, mutta pientä paikkaa loppukirille olisi... tällä hetkellä luettuna 95/100

      Poista