5.8.2020

(Luku)päiväkirja: lomaromantiikkaa


Keskiviikko 5.8.2020

Kun mieli on levoton ja hiema ahdistaa, auttaa hyvänmielen tarina tasaannuttamaan oloa. Siksi kai sormi niin herkästi painoi kuunneltavaksi modernin maalaisromantiikan huippuedustajan Jylhäsalmi-sarjasta. Jylhäsalmen sydänkesä tekee mielelle juuri niin hyvää kuin ajattelin. Ainakin tämä ensimmäinen neljäsosa on ollut rentouttavaa kuunneltavaa.

Henna ja Maiju saapuvat isopaapan vanhalle talolle siistiäkseen sen myyntikuntoon. Idylli tietysti on täydellinen järvimaisemineen ja savusaunoineen, ja käytännön asiatkin lutviintuvat vähitellen. Apuna pyörivät naapurin vanhaisäntä sekä tietysti pari kylän komistusta. Rinnalla kulkee tarina sota-ajalta ja odotan sen linkittymistä nykyaikaan (vaikka taidan vähän jo kuvion arvatakin). 

Herttaista, olematta imelää - Ainakin toistaiseksi keskitytään enemmän suomalaiseen maalaismaisemaan ja rauhalliseen elämään syrjäkylillä, kuin varsinaiseen rakkausromatiikkaan. Kyllä sitä itsekin jotain tuollaista voisi haluta ja ainahan voi haaveilla omasta metsäpaikasta järven rannalla.

Tällä hetkellä tosin haaveiden mahdollinen konkretisoiminen vie sitten ihan toiseen suuntaan. Seuraava viikko ihmetellään vaihtoehtoja ja nähdään, muuttuuko jokin ja miten nopeasti. Lomailusta meinaa tulla mitään, tai ainakaan rentoutumisesta. Maanantaina pitäisi keskittyä sitten taas töihinkin. 

Huusholli on edelleen ihan hirmumyrskyn jäljiltä eli vaatekaapit kesken, vaikka täytyy kyllä teinejä kehuakin. Taitavasti saivat kaappeja pystyyn ihan keskenään. Homman viimeistelyssä ja jälkisiivouksessa olisi ehkä hieman petrattavaa, mutta annetaan joustoa. Viimeinen lomaviikko heilläkin menossa. 

Mielenrauhaa eivät myöskään tuo viimeisimmät uutiset Koronasta. Pitäkää nyt hyvät ihmiset ne turvavälit ja peskää käsiänne. Matkalta palatessa tuntuu karanteenissa pysyminen ehkä hankalalta, mutta nyt on todella tärkeää ottaa tämä vakavasti. Kukaan ei voi väittää tietävänsä, altistuiko matkalla, kentällä, koneessa. Vain aika (14pv) näyttää, miten kävi ja ilman oireitakin saattaa testi olla varmuuden vuoksi paikallaan. 

Koulut alkavat ensi viikolla. Olisi kiva, jos oppilaat voisivat palata opinahjoihinsa turvallisin mielin. 


Lauantai 8.8.2020

Tästä loppulomasta on nyt romantiikka ollut kaukana. Isäntä palasi viikolla työmatkalta ja on siis karanteenissa - Suljettiin mies saunakamariin, vain pihalla saa käydä. Välillä on otettu riski ja istuskeltu ulkona 3-metrisen pöydän eri päissä. Ehkä siinä olisi turvaväliä tarpeeksi ? 

Toivon ainakin. Nyt ei oikeasti ehditä sairastamaan. Koulut alkavat ensi viikolla, keskimmäisellä lukion ensimmäinen. Olisi kiva, että pääsisivät edes alkuun. 

Näyttää siltä, että oma romantiikan puute heijastuu myös lukemisiin. Alkoi Jylhäsalmi tympäännyttämään. Ei, että kirjassa mitään vikaa olisi. Taitaa lukijalle olla tällä hetkellä pienikin hempeily liikaa. Niinpä vaihdoin genreä lennossa. Tällä hetkellä kuuntelussa Patricia G. Bertényin Salaisuuksien galleria. Se on käsittääkseni taidemaailmaan sijoittuva dekkari, jossa pientä yliluonnollista twistiä. Katsotaan. Olen ihan alussa. 

Niin ja toki meillä on Toton kanssa Seikkailujen saari edelleen kesken. Pojan aika on mennyt itse lukemiseen ja kavereiden kanssa hengailuun, joten tuo etenee vähän hitaasti. Nyt viimeisimpänä hänet on koukuttanut lukemaan Sensored Reality -sarja. Minäkin luin sen ekan osan Beta ja Toto sai eilen loppuun jo toisen osan, Glitch. Jännä kuulemma jatkuu. 

Työt alkavat maanantaina. Olisin minä vielä lomaillut. 

4 kommenttia:

  1. Välillä vähän romantiikkaa väliin kirjoissakin :)
    Kyllä on porukalta turvavälit nyt kadoksissa, hirvittää, että jos se uusi aalto tulee :( Pojalla alkaa tällä viikolla vielä koulu ja kauhulla odotan, jos taas joudutaan siirtymään etäopetukseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tuntuu että ihmisiä on yht'äkkiä kaikkialla tosi paljon. Just mietin, että taidan taas siirtyä joko "yöostoksille" vuorokauden ympäri auki oleviin supermarketteihin tai tilata netin kautta. Tässä yhtenä päivänä tuntui vähän ahdistavalta, kun piti käydä hoitamassa asioita kauppakeskuksessa ja käytävät olivat täynnä porukkaa.

      Poista
  2. Toivottavasti huusholli on pian kunnossa. Ja että luvut eivät nouse teillä kuten ne nousivat täällä, ja alkoi kun teinit menivät takaisin kouluun.....siis lukioista..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollaan jo voiton puolella ja lupasivat viimeistellä huomenna niin päästään oikeasti myös siivoamaan :-)
      Hiukan tosiaan hirvittää tuo koulujen alkaminen. Varsinkin, kun monet tulevat suurin piirtein suoraan lomamatkoilta. Nyt jo luvut ovat selkeässä nousussa.

      Poista