23.6.2020

Lukupäiväkirja: Hellettä pitelee...

Tiistai 23.6.2020 

Hellettäpä tosiaan - ja tässä pitäisi töitäkin tehdä vielä kaksi ja puoli viikkoa... Kaikenlisäksi näyttää pahasti siltä, että lomanaloitukseni saattaa viivästyä. Ei pidä vielä harmitella, mutta sanonpa vaan, että sitten ottaa lujaa päähän. 

Perinteisesti töissä tahti kiihtyy loman lähestyessä, mutta minä taida olla jo ihan kesämielellä. Rentoa meininkiä pihalla ja toimisto terassilla, siinä se. Paitsi että kohta olen pahasti sotajalalla. Pihalle on muuttanut uusi pupu ja tämä onkin aiempaa kaniperhettä röyhkeämpi tapaus. Oli keinotellut itsensä jotenkin korkeaan kasvulaatikkoonkin ja pistellyt salaattini poskeensa. Orvokkiruukussa on jäljellä vain muutama hassu kukkavarsi. Myönnän toki, että puska vähän jo kaipasi karsimista, mutta rajansa kaikella. 

No, seuraavan kerran, kun taloyhtiö kyselee vapaaehtoisia luukkuansan asennukselle, taitaa meidän pihallemme päätyä yksi. 

Saavat sitten Toton eilen Korkeasaaressä näkemät leijonatkin lisää lähiruokaa. 

Lukeminen on ollut kovasti äänikirjapainotteista. Tove Janssonin Kesäkirja on täysin nimensä mukainen. Ihana. Harmi, että en päiväsaikaan oikein ehdi ja illalla olen niin väsynyt, että simahdan samantien. Syynä on tietysti osittain, että kuuntelemme Toton kanssa Morriganin koetuksia. Siinä on yllättävän pitkät luvut ja kello kulkee... 

Aamuisin jään terassille kahvin jälkeenkin istumaan ja luen joka aamu muutaman luvun Japani-juttuja Melkein Geisha -kirjasta. Aika monet tarinat ovat niin mielikuvituksellisia, että väkisinkin miettii lukeeko fiktiota vai todellisista tapahtumista. Joka tapauksessa, tabletti on osoittautunut hintansa väärttiksi jo pelkästään tuon takia. Niin, ja koska neuleohjeen saa hyvin näkyviin ISOLLA TEKSTILLÄ. Kohta ovat omat sukkanikin jo valmiina, ainakin ennen kuin kelit tästä ehtivät kylmenemään. 

Yhtään kirjaa en näin tiistai-iltaan mennessä ole lukenut loppuun. Enkä varmasti lue tänäänkään - edessä kun on vielä ainakin yksi iltapalaveri. Saattaa olla, ettei ehditä kuuntelemaan Toton kanssakaan tänään. Ei kiva. 


Torstai 26.6.2020

Terveisiä aamukahvilta. 
Tänään heräsin jo kello 5:30. Ei siinä mitään ääniä tarvittu, ei oikeastaan ollut edes liian kuuma. Heräsin vain. 

Tämän kesän ehkä paras juttu ovatkin olleet rauhalliset aamut terassilla. Kun ei tarvitse lähteä toimistolla (eikä meikata tai erityisemmin miettiä sen paremmin omia kuin koululaisten vaatetusta), on aamulla aikaa istahtaa kahvin kera rauhassa päivää aloittelemaan. 

Samalla sitä tulee mietittyä kaikenlaista. Perhettä naurattaa, kun äiti kuulemma oikein herää uutisia lukiessaan. Aina löytyy jotain kommentoitavaa. Jos hiljenen, olen avannut Nextoryn ja keskittynyt Melkein Geishan tarinoihin. Muutama lyhyt luku sopii aamuun. Tosin taidan olla kohta lukenut kirjan loppuun. Sitten pitää löytää uusi lyhytlukuinen luettava. 

Muutakin mietin. Olen viime aikoina valitellut jäljellä olevia työpäiviä ennen lomaa ja kiukutellut loman mahdollisesta pienestä viivästymisestä. Sitten totesin, että se on vähän tyhmää. Ei pitäisi olla niin negatiivine.Ennemminkin pitäisi iloita siitä, että on töitä ja muistaa Koronan aiheuttaneen moneen perheeseen tilanteen, jossa ollaan ehkä "lomalla", mutta palkattomasti ja huolissaan perheen toimeentulosta. 

Muutenkin valittamisesta tulee paha mieli ja eniten kai itselleni. Siispä päätös. Joka päivä listaan ainakin kolme asiaa, joista olen kiitollinen. Ei pitäisi olla vaikeaa. Meillä on kaikki hyvin. 

Tänään: 
 1. Mahdollisuus istua aamukahvilla ja nauttia rauhallisesta hetkestä isännän kanssa jutustellen ja lintujen laulua kuunnellen 
 2. Loma on kuin onkin tulossa. Ehkä vähän myöhässä, mutta kuitenkin. Lisäksi huomenna on vapaapäivä! (tai ainakin olisi yritystä siihen suuntaan :-)
 3. Keskimmäinenkin pääsi haluamaansa lukioon eli kaikilla pojilla on paikka koulussa

Ai että mites se lukupäiväkirjaosuus ? No, en ole pahemmin ehtinyt lukemaan muuta kuin aamiaispöydässä ja vähän Morriganin koetukset-äänikirjaa iltaisin. 
Ehkä sitten lomalla taas... 

Sunnuntai 29.6.2020

Viikonloppu mökillä. Kuumasta kelistä huolimatta pääsivät pojatkin puutöiden pariin. Myrsky oli halkaissut saunamökin edustan vanhan pihlajan. Se piti sahata ja pilkkoa.  
Kyykäärmekin nähtiin ja onkeen tarttui hauki. 
 Sain luettua loppuun Minna Eväsojan Melkein Geisha -kirjan. 

Kotiin palattuamme kuuntelimme Toton kanssa kerralla Morriganin koetukset-romaanin loppuun. Ihan hyvä, että minäkin kuuntelin. Jostain syystä muistin loppuratkaisun ihan toisenlaisena. Olen tainnut joskus aiemminkin nukahtaa äänikirjaa kuunnellessa. 

Huomenna minulla pitäisi olla vapaapäivä, taitaa mennä työnteoksi, ainakin osittain. Jospa ehtisin edes pesemään pyykkejä. Kummasti kyllä piristää jo kolmipäiväinenkin viikonloppu. 


Kiitollisuuden aiheita ja kivoja juttuja: 

1) Levännyt olo mökkiviikonlopun jälkeen. Maisemanvaihto teki hyvää. 
2) Pidempi kirjankuunteluhetki Toton kanssa iltapäivällä oli tosi kivaa. 
3) Nautin pihassa jo muutamassa päivässä tapahtuneesta kasvusta. Huomenna syödään salaattia kasvulaatikosta. 


Viikolla loppuun luettua: 

Minna Eväsoja: Melkein Geisha
Suomalaisen opiskelijan kokemuksista Japanista. Ei sitä romaaneistakaan välttämättä lue ihan tällaisia juttuja. Mielenkiintoinen, vaikka Japani vaikuttaa kyllä vielä erilaisemmalta kuin osasin kuvitellakaan. 

2 kommenttia:

 1. Meillä on pihalla riesana rastaan pesä ja sitä kaikella kauhulla suojeleva emolintu. Hittolainen, ei kuule uskalla tuonne pihalle mennä ollenkaan, tulee hyökkäyksiä heti, huh huh. Voihan pupu minkä meni tekemään. Meillä on myyrät vieneet mennessään kaikki kukkasipulit :)
  Ihanaa viikkoa sinulle Minna ja pidän täällä peukut pystyssä sille, että saisit aloittaa loman oikeaan aikaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on pihalla rastaanpesä, mutta taitavat olla jo niin tottuneita meihin, että puolustusreaktiona on korkeintaan närkästynyt mutina. Peippo tuossa piti paljon suurempaa meteliä, kun poikasensa innostuivat tutkimaan terassia.
   Ihanaa viikkoa sinullekin! Lomaa odotellessa.

   Poista