9.7.2019

Lukumaratonvalmisteluja


Arvatkaapas kenellä alkoi tänään kesäloma!!!

Lomaan kuuluu erottamattomana osana kirjabloggaajien kesälukumaraton. Tänä vuonna järjestäjänä toimii blogi Unelmien aika ja minäkin olen ilmoittautunut mukaan. Vuorokausi pelkkää lukemista. Ei paineita, säännöt joustavat tarvittaessa. Tarkoituksena on olla kivaa - ja parastahan tässä on seurata muidenkin maratonin etenemistä. Kesälukumaratonilla ei olla yksin.

Tule sinäkin mukaan! 
Lukumaratoneissa, kuten kaikissa matkoissa tai tilaisuuksissa osa hauskuudesta on nimenomaan valmistelussa. Siksi minäkin tässä jo ryhdyin suunnittelemaan maratonsuorituksen osatekijöitä.

 1. Ihan ensimmäiseksi tietysti pitää briiffata perhe. Minä sain luvan käpertyä kirjojen pariin ja isäntä hoitaa huushollin. Saa nähdä saanko kuopuksesta jopa lukuseuraa. 
 2. Tankkaus (tai siis sen suunnittelu) on ihan vaiheessa, mutta onneksi vielä ehtii... 
 3. Kaikkein tärkein osa-alue on tietysti kirjat. Tällä kertaa taidan keskittyä painettuihin opuksiin ja väleissä täydentää äänikirjoilla. 

Meillä rempattiin olohuone ja uudelleen kirjoja järjestäessäni tein myös hyllyn "en ole vielä lukenut, mutta ehkä joskus" - Hylly on melko täynnä, joten sieltä sitten kiinnostavimpia pinoon valmiiksi. Lisäksi tietysti vielä äänikirjoja vaihtoehdoksi.  E-kirjat jäävät Koboon tällä kertaa, nyt tyhjennetään hyllyä.

Kuvassa takana näkyy, että hyllyyn jäi vielä muutama. Näillä taitaa päästä kuitenkin alkuun...


 • Ernest Hemingway : Kuolema iltapäivällä Ostin tämän pokkarina, kun ikänäkö ei vielä häirinnyt pienen präntin kohdalla. Saa nähdä, miten käy. Jos käy liian hankalaksi lasienkin kanssa, niin tämä lähtee kiertoon ja hankin sen vaikka sähköisenä. 
 • Peter Mayle : Bon appétit Tähän pätee vähän sama kuin edelliseen präntin osalta. Muuten sisällöltään enemmän kevennys ja välipalaosastoa. 
 • Minna Canth : Työmiehen vaimo Koska Minna Canth, enkä ole lukenut häneltä mitään. 
 • Leena Parkkinen : Sinun jälkeesi Max. Olen lukenut Parkkiselta tasan yhden kirjan ja pidin siitä kovasti. Pari muuta on odottanut hyllyllä vuoroaan vähän luvattoman kauan. Jospa nyt siis... 
 • Maritta Lintunen; Stella Tämä kiinnosti minua jo silloin, kun kuuntelin kirjailijan tarinoita sen synnystä ja musiikista. En ymmärrä, miksi se on edelleen lukemattomien hyllyllä. 
 • Jarkko Volanen : Hiekankantajat Löysin hyllystäni. En muista yhtään mitään. Pakko siis lukea ja kerrankin aivan ilman ennakko-odotuksia. 

Lisäksi äänikirjoja löytyy puhelimesta pitkä lista, mutta täytynee keskittyä saamaan kirjastolaina loppuun eil Oyinkan Braithwaite: My Sister, the Serial Killer.
Vielä en ole sitä edes aloittanut, sillä haluan ensin saada loppuun Olli Jalosen Taivaanpallon. Huomenna on edessä kolme tuntia bussimatkaa Mikkeliin eli todennäköisesti kirjanvaihto edessä siinä kohtaa, jos kuopus suo...


Tässä vielä muistin virkistykseksi Lukumaratonin säännöt:
 • Lue kirjoja ja kuuntele äänikirjoja 24 tunnin ajan. Kaikki kirjallisuus lasketaan mukaan (perinteinen kirjallisuus, sarjakuvat, runot, äänikirjat jne).
 • Maratonin voi aloittaa perjantain 12.7. puolella tai sitä voi jatkaa sunnuntaina 14.7. (esim. perjantaista klo 17.00 lauantaihin klo 17.00).
 • Maratoniin saa sisältyä taukoja, mutta ne lasketaan mukaan suoritusaikaan.
 • Bloggaajat: Maratonista voi blogata etukäteen, sen kuluessa ja jälkikäteen. Postauksissa voi esimerkiksi kertoa lukusuunnitelmista, tunnelmista ja hyvistä lukuvinkeistä. Maratonin lopuksi tehdään koontipostaus, jossa kerrotaan luettu sivumäärä ja kuunnellut tunnit ja minuutit sekä luetut kirjat. Linkki postaukseen ilmoitetaan järjestäjäblogissa julkaistavassa koontipostauksessa.
 • Instagrammaajat: Unelmien aika -tilin kohokohdista löytyy lukumaratonin story-pohjia, joita tulee käytää raportoitaessa lukumaratonille valmistautumista, etenemistä ja lopputulosta. Julkaisuissa ja tarinoissa käytetään tunnistetta #lukumaraton.
 • Voit osallistua myös ilman blogia tai sometiliä ja ilmoittaa loppufiilikset, luetut kirjat ja sivumäärät kommenteissa.
 • Seuraa halutessasi muiden lukumaratonia ja nauti tunnelmasta.
 • Lukumaratonin tunnisteena on somessa #lukumaraton.

8 kommenttia:

 1. Mielenkiintoisia kirjoja olet valinnut. Kuuntelin kyseisen Canthin kirjan äänikirjana tänä vuonna. Pitäisi tutustua enemmänkin hänen teoksiinsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkkasin oikein tarkkaan :-) Minna Canth on minulla häpeäkseni aivan musta piste. Pitää oikeasti aktivoitua.

   Poista
 2. Hyviä lukuhetkiä. Kivan monipuolisia kirjoja olet valinnut luettavaksi!

  VastaaPoista
 3. Mukavaa maratonia! Minulla jää nyt väliin, kun olen reissussa. Kiva pino, tuo Parkkisen kirja on minullakin ollut lukupinossa pitkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Minullakin on parina kesänä mennyt vähän huonommin, kun olen ollut joko tien päällä tai muuten kauempana. Tällä kertaa käyn vielä Mikkelissä ennen, mutta ajoitin paluun sopivasti jo perjantaiksi...

   Poista
 4. Vitsi mikä idea! Mahtavaa! Kuulin tästä nyt vasta ensimmäisen kerran. Taidan itse näin ensi kertalaisena vetäistä ns. "puolimaratonin" koska sattuu juuri Min työpäivälle :/ mutta mahtava idea ylipäätään! Tässähän pitää alkaa valitsemaan kirjoja.

  https://nouw.com/jennahola

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukumaratoonaus on kivaa! Minulla siitä on tullut jo ihan perinne ja aina harmittaa, jos ei ehdi mukaan. Puolimaraton sopii teemaan oikein hyvin. Tässähän on tarkoituksena lukea "yhdessä" oman ajan ja ehtimisen mukaan :-)
   Tervetuloa lukumaratonporukkaan!

   Poista