28.4.2019

Selkä rikki ja Audible-äänikirjat

Oi, mikä ihana kevät meillä onkaan! Aurinko on hellinyt niin luontoa kuin meitä ihmisiä. Valkovuokotkin jo leviävät mattona puiden juurella, vaikka äitienpäivään on vielä pari viikkoa. Tekee mieli ulos, koko ajan ja kaikkialle.

Kyllä minä olen ulkona kävellytkin, vaikkakin hitaasti ja pieniltä kierroksilta kotiin välillä lepäämään poiketen. Yskiminen on nimittäin vaarallista. Tuossa viikolla yhtenä aamuna kävelin olohuoneessa, yskin ja tunsin alaselässä ikävän napsahduksen... Sen jälkeen on sitten menty lihasrelaksanteilla, varovaisella joogalla ja jatkuvalla kävelyllä.

Vaikka tilanne on vähän parantunut, taidan huomiseksi varata kuitekin lääkärin. Ei tule töistä mitään, jollei pysty istumaan varttia kauempaa (niin kuin ei muuten ole tullut bloginkirjoittamisestakaan...)

Kummasti sitä näköjään saa kuitenkin kirjapalveluja vaihdettua... 

Minulla oli  muutaman kuukauden Elisa Kirjan kuukausitilaus. Sitten kuitenkin totesin, että löydän huomattavasti paremmin luettavaa Elisa Kirjan tarjouskampanjoista kuin kuukausitilauksen krediiteillä. Sitten kävi kuitenkin niin, että ennen kuin ehdin varsinainsesti säästöä saamaan aikaiseksi tilauksen lopettamisella, kehui sisko Bookbeatista kuuntelemaansa äänikirjaa...

En ole itse tainnut Raymond E.Feistin Magician-kirjoja koskaan lukea. Miten lie jäänytkin väliin. Nyt kuitenkin alkoi houkuttelemaan. Tuoreessa muistissa on vielä Robin Hobbin Fitz and the Fool -trilogia, joka äänikirjana kuunneltuna nousee heittämällä viiden parhaan joukkoon ja tässäkin on kuulemma tarjolla seikkailua pitkällä kaavalla ja taitavalla lukijalla.

Hetken pohdin Bookbeatia, mutta en ikimaailmassa tule yhdellä kuukausimaksulla kuuntelemaan 36h äänikirjaa, joten kertamaksu olisi parempi. Kobolla on nykyään Suomeenkin saavailla äänikirjoja, mutta hinta oli vähän turhan suolainen. Sitten muistin Audiblen. Kuukausimaksu (n.8£), mutta kirjat saa omaksi. Kuukausimaksulla saa krediitin, jolla voi lunastaa minkä tahansa äänikirjan valikoimista ja tilauksen voi lopettaa milloin vain.

Siinä se oli! Ratkaisu! - Ei muuta kuin Elisa Kirjan kuukausitilaus poikki ja Audiblen ensimmäinen ilmainen kuukausi kehiin ja taikuri luureihin. Kyllä tämä digiajan rahankulutus sitten on helppoa ja minä taitava perustelemaan ostoksia itselleni! Tämäkin on minun logiikallani melkein kuin säästöä... 

Audiblen kuukausimaksulla saa myös kuunneltavaksi erilaisia podcasteja ja dokumentteja, mutta niiden valikoima on ehkä hivenen turhan skandaalinhakuinen ja englantilainen. Aloitin kuuntelemaan Stephen Fryn lukemaa Victorian Secrets sarjaa, mutta väsähdin aika nopeasti. Se oli jotenkin vain aika tylsää tirkistelyä viktoriaanisen ajan makuuhuoneisiin.

Silti olen Audibleen tosi tyytyväinen - tai siis tällä hetkellähän Audible tarkoittaa minulle lähinnä tuota Magician-kirjaa ja se on juuri niin viihdyttävä ja koukuttava kuin sisko mainosti.  Jaksaa kävellä hiljalleen selkää norjistaen...

8 kommenttia:

 1. Minullakin on nyt Audible käytössä, se on ihan kätevä. Olen vaan niin nirso lukijaäänen suhteen, sen pitää olla täydellinen. :D Juliet Stevenson esimerkiksi lukee täydellisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika monissa englanninkielisissä äänikirjoissa on aivan mahtava lukija - tuo Fitz and the Fool -trilogian lukijakin (Elliot Hill) oli ihan ilmiömäinen.
   Nyt tulin uteliaaksi tuon Juliet Stevensonin suhteen - mitä hän on lukenut ?

   Poista
  2. En tiedä mitä kaikkea hän on lukenut, mutta ainakin Austeneita ja minähän olen kauhean jämähtänyt kuuntelija, kuuntelen melkein vai ennalta tuttuja kirjoja. :D Toinen ihana lukijaääni on Jeremy Ironsilla, kun hän lukee Menneen maailman. En tiedä onko hänkään muuta lukenut.

   Poista
  3. Kiitos. Pitääkin katsoa. En olekaan kuunnellut Austenia, vaikka muuten hänen kirjoistaan kovasti pidänkin.

   Poista
  4. Minä en muuten pidä kovin paljon siitä, jos lukija muuntaa ääntään eri henkilöiden repliikkejä lukiessaan, minulle sopisi, että luettaisiin melko neutraalisti. :D Mitä mieltä sinä olet? Juliet Stevenson välillä revittelee vähän liikaa.

   Poista
  5. En halua, että lukija "näyttelee" tekstin, mutta pienillä vivahde-eroilla, äänensävyllä, rytmillä ja ehkä hieman lausumista muuttamalla saa tarinan todella eläväksi. Esim. juurikin tuo Hobbsin kirjan lukija oikeasti lukee kirjaa, mutta niin, että voisi kulloinkin kertojana olevan henkilöhahmon olevan äänessä. Silti kyseessä ei missään nimessä ole näytteleminen vaan juurikin tarinan lukeminen.
   Äh, vaikea selittää. Liian monotoninen lukutapa kyllästyttää, näytteleminen ärsyttää - jotain siltä väliltä :-)

   Poista
 2. Onpa harmillista tuo selkäkipusi. Toivottavasti siihen löytyy apu. Mutta ihanaa on, kun on kirjat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on todella ärsyttävää, mutta minkäs teet? Aika parantanee ainakin toivottavasti.
   Kirjat - ja varsinkin äänikirjat tässä tilanteessa - ovat todellinen pelastus!

   Poista