20.2.2015

Ville Haapasalon varhaisvuodet Venäjällä

Kauko Röyhkä, Juha Metso : Ville Haapasalo "Et kuitenkaan usko... - Ville Haapasalon varhaisvuodet Venäjällä"
Oma ostos Elisa Kirjasta 

Rokkitähden seurasta siirryin iltaisin tässä männä viikolla lukemaan Ville Haapasalon Venäjänuran alkuvuosista. Yhtä sekopäistä meininkiä, vaikkakin vähän toisella tapaa ja toisessa ympäristössä.

Varsinaisesta kirjasta tai edes elämäkerrasta ei tässä ole kyse. Röyhkä tapasi Haapasalon ja sitten jutusteltiin. Kirjassa mennään dialogimeiningillä ja haastattelunpätkiä dokumentoiden. Lopputuloksena on helposti luettava, mutta ei mitenkään syvällinen teos. Vähän sellaista lehtiartikkeli-tyyliä pikemminkin.

Iltapäivälehtien otsikoita kirjan jutuista saisikin revittyä roppakaupalla. "Haapasalo metsästämässä Putinin kanssa", "Haapasalo rahattomana kerjäämässä Venäjän syrjäkolkassa", "Haapasalo taas ryöstetty", "Haapasalo mafian kuskina" On ehkä ihan hyväkin, että näyttelijän maine ei Suomessa ole samalla tasolla kuin mitä ilmeisemmin Venäjällä. Ei olisi miehellä hetken rauhaa paparazzeilta ja keltaisen lehdistön edustajilta.

Ilmeisen sinnikäs kaveri on kuitenkin kyseessä, kun vieraalla maalla, kieltä osaamatta sai itsensä läpi teatterikoulun. Tuuria taas oli matkassa heti ensimmäisen elokuvan osoittautuessa suureksi menestykseksi. Loppu on legendaa ja todellisuus tuntuu olleen tarua ihmeellisempää koko matkan ajan.

Eihän tätä suureksi kirjallisuudeksi voine laskea, mutta ihan viihdyttävä pläjäys on kyseessä, eikä sen lukemiseen myöskään montaa iltaa tuhraantunut.

6 kommenttia:

 1. Minusta tämä oli vielä ihan hauskaa luettavaa, mutta seuraava osa oli jo melkoisen hutaisten tehty, ainakin siitä jäi vähän ontto olo. Olisi kiva kuulla mitä siitä tykätään täällä. Luin sen kyllä hätäisesti yhtenä iltana, kun seuraavana päivänä oli viimeinen palautuspäivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen tässä ollut vähän kahden vaiheilla, että otanko tuon toisen osan luettavaksi. Vähän mietityttää, että riittääkö oma mielenkiinto... ja jos se on vielä hutaistu... no, väliin muuta ja katsotaan sitten.

   Poista
 2. E-kirjana voisinkin lukea tämän, en usko että olisi hyllyssä pitämisen väärti. Kiitos Minna muuten siitä, että innostit minut lukemaan kirjoja eenä ja äänikirjojenkin pariin taas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, ihanaa, että olet innostunut ekirjoista ja äänikirjoista! Kiva, jos olen voinut auttaa innostumaan niistä :-)

   Ja joo, tää on just sopiva nopeasti luettavaksi ekirjaksi. Meinasin kirjoittaa, että nopeasti unohdettavaksi, mutta ehkä noita hurjia juttuja jää mieleen vähän pidemmäksikin aikaa ihmeteltäväksi ihan niiden kuriositeettiarvon vuoksi.

   Poista
  2. Juuri katsoimme Areenasta Villen uusimman sarjan, Kaukasia 30 päivässä loppuun ja pidän sitä hänen sarjoistaan parhaimpana! Viimeisessä jaksossa oli kiinnostava nähdä sekin hetki, jolloin hän ei ollutkaan se kuuluisuus, joka pääsee minne vain, vaan jäi lehdelle soittelemaan. Hyvä sarja, hyvä tyyppi!

   Poista
  3. Mulla ovat menneet ihan kaikki nuo sarjat ohi (vaikka juttelin vuodenvaihteessa tuotantotiimin jäsenten kanssa...). Syynä tosin lähinnä se, etten viime kuukausina ole telkkarista oikein muuta katsonutkaan kuin ehkä Voice of FInlandia ja senkin netin kautta jälkikäteen melkein joka kerta.

   Poista