3.6.2012

More of the Graveyard Queen

Eli tuo sarja tuli nyt sitten luettua (ainakin tämänhetkiseen) loppuun. Olen aiemminkin kehuskellut, että hyvää viihdettä ja sama mielipide on pysynyt The Restorer'in jälkeisten kahden osan aikanakin. Itse asiassa oli niin koukuttava, että ostin heti toisen osan perään sen kolmannenkin Kobosta luettavaksi...

Amanda Stevensin "The Kingdom" on Graveyard Queen-sarjan toinen osa. Amelia on lähtenyt pois Charlestonista pakoon monimutkaista suhdettaan Devliniin (ja tämän kintereillä kulkeviin haamuihin). Hänet on kutsuttu entisöimään hautausmaata tekojärven keskellä olevalle saarelle. Heti saarelle astuessaan Amelia tuntee jonkinlaisen pahan läsnäolon ja yliluonnolliset säikytykset seuraavat toistaan. Tarinan edetessä sekä lukija että päähenkilö itse oppivat paljon uutta Amelian syntymästä ja suvusta. Enempää ei oikein uskalla tässä kertoakaan, ettei tule pilattua lukukokemusta kirjaan tarttumista mahdollisesti suunnittelevilta.

Noitia, demoneja, haamuja ja murhaajia löytyy tästäkin kirjasta joka sivulta, mutta kumman uskottavalta tarinalta tämä tuntuu siltikin. Jotenkin sitä vaan nielee kaikki uskomattomatkin tilanteet kakistelematta, mikä kertonee jotain myös kirjailijan kertojantaidoista.

Sarjan kolmannessa osassa, The Prophet, Amelia on taas palannut Charlestoniin. Oudot tapahtumat seuraavat toistaan (tässäkin). Jotenkin kummasti  sekä henkilöt että ilmiöt tuntuvat liittyvän toisiinsa ja Amelia joutuu miettimään, mikä osa hänelle on tarinan juonessa varattu. Tämä osa oli jotenkin muita ehkä hiukan surumielisempi, mutta kuitenkin ihan jännä ja viihdyttävä.

Jotenkin tuntuu siltä, että kirjailija ei välttämättä aio sarjaa enää tämän pidemmälle jatkaakaan. Sen verran hyvin tulevat langanpätkät solmittua kiinni, vaikka jäi sinne yksi "sarjatäky" kyllä loppuun. Minusta onkin miellyttävää, että tarinalla on niin sanotusti "loppu". Sarjat, jotka vain jatkuvat ja jatkuvat ilman sen kummempia yhteenvetoja käyvät ajan myötä aika raskaiksi lukea, (kuten esim. Game of Thrones...) 

Aika näyttää palaako hautausmaiden kuningatar taas töihinsä. Nyt taas muiden kirjojen ja sarjojen kimppuun. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti