30.1.2013

Yksi vuoka, yksi ruoka... eli miten pääsee illalla helpolla


Kuori perunat, lohko ja pistä vuokaan. Kuori pikkusipulit ja lisää vuokaan. Mausta kana haluamallasi tavalla ja pistä vuokaan (tällä kertaa paprikaa, savupaprikaa, chlijauhetta). Lisää vuokaan valkosipulinkynsiä ja sitruunapaloja sekä vähän persiljaa. Kaada päälle öljyä ja kierittele ainekset käsin joka puolelta öljyisiksi.

Pistä uuniin 200 asteeseen runsaaksi puoleksi tunniksi.  Ripottele päälle vielä persiljaa ja fetamuruja. Lisää halutessasi suolaa ja pippuria. Nosta nälkäisten eteen tarjolle.

Kuulostiko vaikealta ? Enpä usko. Tästä ei ruoanlaitto paljon helpommaksi muutu. Silti lopputulos on herkkua.

Jaa, että mikäkö tässä reseptissä on parasta ? No tietenkin monet muuntelumahdollisuudet. Kanat makkaroiksi tai possupaloiksi, porkkanaa ja pasternakkaa perunoiden lisäksi, uudet mausteet lihan päälle, yrtti toiseksi... kaikki käy ja takaan, että aina kelpaa.


Ja nyt alkavat olla käsillä viimeiset hetket vastata kyselyyn sivupalkissa... 

OLETHAN JO KLIKANNUT ?

8 kommenttia:

  1. Tällaisia ruokia on kiva tehdä. On nopeaa, helppoa eikä tule paljon tiskiä. Parasta on, kun ei tarvitse seisoskella hellan äärellä, vaan ruoka kypsyy uunissa itsekseen. Jää sekin aika johonkin muuhun.:)

    VastaaPoista
  2. Minna, olen nuorilta ystäviltäni oppinut pahoja tapoja;-) Tämänkin ruoan voi tehdä niin, että heittää joukkoon Toscanan uunikasvikset, joita ei muuten ikinä löydy Prismoista, mutta sittareista kylläkin. Niissä on mukana jopa peruna. Jos haluat nähdä, mitä ne ovat, katso minulta uunilohi toscananalaisittain tms.

    Kiitos ohjeesta! Kaikki kaipaavat tällaisia helppoja, herkullisia juttuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten niin pahoja tapoja ? Kaikki, mikä arkena helpottaa ja on hyvää käy... Meillä syödään tänään teriyaki-kanaa riisinuudeleilla enkä todellakaan ajatellut ruveta tässä enää keittelemään kastiketta kokoon vaan purkista pannuun vaan... Sitä paitsi, Blue Dragonin purkkiteriyaki on aika hyvää.

      Poista
  3. Lapsiperheissä nämä ovat niin parhaita. Herkullinen ohje!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, varsinkin jos tekee jo vuokaan valmiiksi iltapäiväunien aikaan ja sitten vaan lykkää uuniin :-)

      Poista
  4. Kiitos jälleen, eiköhän tätäkin pidä kokeilla :)

    VastaaPoista