21.12.2012

Kanoja ja vuohia...


 Opettajille, hoitotädeille, kummeille ja kaimoille on välillä vaikea keksiä jotain uutta kivaa. Monilla, kun tuntuu olevan jo kaikkea, eikä millään viitsisi ostaa mitään krääsää tavaravuoren jatkeeksi. Eettinen lahja on silloin hyvä vaihtoehto. Sitä paitsi, minusta on hauska antaa kanoja ja vuohia joululahjaksi, mitenkäs sitä  muuten pääsisi tuollaisia lahjoja toimittamaan ?

"Toisenlaisella lahjalla" saa hyvän mielen sekä saajalle että itselleen, ja oletettavasti myös avun vastaanottajalle jossain kehitysmaassa. Näitä virtuaalipaketteja voi ostaa useammastakin paikasta, mutta minä olen yleensä päätynyt tänne.

Yhtenä vuonna ostettiin lapsillekin näitä ja selitettiin, että "nyt sai lahjan sitten joku, joka ei muuten saanut ehkä joululahjaa". Tiedä sitten menikö viesti perille, kun yhden paketin puuttuminen ei kai siinä lahjavuoressa tuntunut miltään.

Toinen kiva keräyskampanja on työpaikoilla näkyvä "Joulupuu". Siinä otetaan puusta lappu, johon on merkitty lapsen ikä ja sukupuoli. Sitten ostetaan lapun määrityksiin sopiva lahja ja viedään se odottamaan työpaikan kuusen alle. Jouluna sitten lahjat jaetaan paikkakunnan lastenkodeissa tai tarvitseviin perheisiin. Joulumieltä lapselle on aina kiva antaa.

Tällainen vinkki tällä kertaa. Onko teidän lahjasuunnitelmissanne tilaa vielä toisenlaiselle lahjalle ?

Edellinen, materialistisempi vinkki löytyy täältä.4 kommenttia:

 1. Me on myös yleensä ostettu Toisenlainen lahja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovasti ovat lahjan saajat tykänneet ainakin meillä :-)

   Poista
 2. Ostin viime ja tänä vuonna vanhemmille Suomen Luonnonsuojeluliiton lahjan, viime vuonna oli supersymppis "kutukivi taimenelle" ja tänä vuonna vähän tylsempi metsäkartoitus. Helppo ja kiva lahja, tykkäsivät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuokin kuulostaa tosi kivalta lahjaidealta :-)

   Poista