13.7.2020

Kimppakämppä laiturilukemistoonMinä kerään loppumatonta listaa kirjoista, jotka haluan joskus lukea. Kirjavinkkejä osuu silmiin joka puolelta, mutta useimmiten kirjat päätyvät listalle odottamaan sopivaa hetkeä vähintäänkin kuukausiksi, usein jopa vuosiksi. Tarkemmin sanottuna niihin tulee tartuttua, vasta kun ne kävelevät vastaan tai hyppäävät jossain muodossa syliin/silmiin. 

Joskus harvoin osuu suositus niin sanotusti hermoon. Niin kävi tässä noin viikko sitten, kun silmiini osui suositus herttaisesta ja hyvää mieltä lupaavasta Kimppakämppä- romaanista. Mikään ei sovi lomanaloitukseen paremmin kuin hyvin kirjoitettu, kevyt viihde, rentoutustakuulla. 

Samalla tuli testattua myös uusi tabletti ekirjalukijana. Olen vuosia vannonut Kobon nimeen, mutta Nextoryn valikoima sai kokeilemaan myös tabletilta lukemista. Eikä lukukokemus tietenkään ole sama. Tabletti on isompi ja vaikka painossa ero onkin tämän Samsung Galaxy Tab 5e:n kohdalla minimissään, on se kömpelö kannatella. Valon vaikutusta en varsinaisesti huomennut, sillä en lukenut illalla, mutta silmät kyllä väsyivät nopeammin kuin Kobolla. 

Johtopäätöksenä: Toimii kyllä välillä, mutta ihan parasta olisi saada Nextoryn kirjat näkyviin Koboon... 

Beth O'Leary: Kimppakämppä 
Nextory ekirja 

Kyseessä siis on kevyt hyvänmielenkirja epätavallisesta kimppakämpäasetelmasta, jossa yövuorossa toimiva sairaanhoitaja saa käyttää kämppää (ja sänkyä) päivät ja tee se itse -kirjojen kustannustoimittaja öisin. Herkullista, kun tietysti jossain kohtaa kohdataan ja... 

Pidin päähenkilöistä kovasti. Tiffy on sellainen sopivasti värikäs (vaatteista alkaen) ja huoleton, jollainen itse ainakin välilla haluaisin olla. Hänen ex-poikaystäväänsä puolestaan en haluaisi. Kammottava tapaus. 

Leon puolestaan vaikuttaa sympaattiselta introvertiltä, joka tietysti tarvitsee Tiffyn kaltaisen tyttöystävän täydentämään olemustaan samoin kuin Tiffy kaipaa Leonin tasoittavaa vaikutusta. Taivaassa päätetty liitto siis, eikä tietysti yhtään haittaa vaikka ystävätkin ovat samaa mieltä. 

Tummaa sävyä tarinaan tuovat tietysti juurikin tuo julma expoikaystävä, mutta myös Leonin vankilassa oleva veli. Kaikenlaisia kiemuroita syntyy, mutta kyseessä on juuri niin herttainen viihderomaani kuin pitääkin. Melko luottavaisesti voi lukea ja uskoa asioiden järjestyvän, tavalla tai toisella. 

Yhtä juttua jäin kuitenkin kirjan loputtua pohtimaan ja se on Tiffyn olemuksen kuvaaminen. Minä sain alkuun sen käsityksen, että hän olisi pitkä (175cm), ihan mukavan näköinen punatukka muutamalla lisäkilolla. Tarinan edetessä hän yht'äkkiä muuttui kaunottareksi, joka keräsi katseita. Oliko kyseessä onnellisuuden ja itsevarmuuden vaikutus, vaiko jokin kummallinen transformaatio rakkauden kohteeksi? Eikö alun Tiffy voinut saada Leonin rakkautta ilman, että hänen seksikkyyttään ja kauneuttaan korostetaan ?

Toki olen voinut lukea kirjaa ihan "väärin", mutta silti. Jostainhan tuon pienen häiritsevän tunteen on täytynyt tulla. 
Tai sitten olen vaan kyllästynyt kaavoihin, joista tuo ylläoleva on edustava esimerkki. Toinen kaavamalli tuli vastaan heti perään. Dark, handsome and troubled... arvatkaapa kenestä on kyse? Annan vinkin, kyse on vampyyriviihteestä... 

10 kommenttia:

 1. Minusta tämä oli aika ihastuttavan höpsö kirja. Tai höpsön ihastuttava ja nämä ovat nyt tässä yhteydessä kehuja. On rentouttavaa joskus vain lukea ja ottaa lukemansa vastaan ja tuntea olonsa turvalliseksi, kun voi aavistaa ettei mitään superpahaa pääse käymään.

  Minulle jäi kirjasta ja siis erityisesti Tiffyn ja Leonin "suhteesta" mieleen hyväksyvyys: ei yritetä muuttaa toista, vaan arvostetaan toista sellaisena kuin on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "höpsön ihastuttava" kuvaa Kimppakämppää tosi mainiosti :-)
   Tiffyn ja Leonin välillä ei tosiaan arvostelua ollut, mietin vain kirjailijan tapaa kuvata Tiffyä. Se jotenkin muuttui tarinan edetessä. Toisaalta voi kyse tietysti olla siitä, miten hänen olotilansa muuttuu samalla, mutta silti...

   Poista
 2. En lukenut tätä kauhean tarkasti, koska kirja odottelee lukupinossani. En yleensä kiinnostu tällaisesta kevyemmästä kirjallisuudesta, mutta jokin tässä herätti huomioni. Olisi tarkoitus lukea elokuussa, sillä jotenkin kesään sopii tällainen kirjallisuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla tällaiset kevyet kuuluvat lukemistoon välipaloina ja piristyksen tarpeeseen. Tässä on vielä mielenkiintoinen alkuasetelma ja muutenkin ote oli raikas.

   Poista
 3. Minustakin Kimppakämpässä oli niin kiinnostava alkutilanne, että luin kirjan heti sen ilmestyttyä. Luin muuten Storytelin lukulaitteesta, joka toimii loistavasti. Osan kuuntelin ja kehun äänikirjaversiota, sillä siinä on omat lukijat sekä Tiffyn että Leonin äänille.
  Kirja oli ihan kiva, mutta välillä mietin, että taidan olla jo liian vanha näihin alle kolmekymppisten suhdetarinoihin. Ei pahemmin hetkauta, jos joku näkyy alasti. Jos sinua aprikoitutti Tiffyn ulkonäkö, niin minä mietin sitä, että nukkuivatko he samoissa lakanoissa? Vaikka kuinka olisi omalla puolellaan sänkyä, niin silti vieraan ihmisen kanssa samoissa lakanoissa joka yö - ei onnistuisi!
  Mutta kokonaisuudessaan Kimppakämppä oli erilainen viihdekirja ja siksi minäkin suosittelen sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, taisi Tiffykin aina välillä pohdiskella noita lakanoita... Eikä kuulosta kyllä kivalta minustakaan.
   En ole kokeillut Storytelin laitetta - ehkä pitäisi. Tabletilla lukeminen ei tosiaankaankaan ole ihan samanlaista kuin "oikealta" lukulaitteelta.

   Poista
 4. Tässä on niin metka ja epätodellinen alkuasetelma, että onhan tämä pakko lukea. Yritän saada sen mahdutettua vielä kesälukemistoon, kyllähän se ihan selkeästi kesäkirja on :)

  VastaaPoista
 5. Tämä on tullut pitkin kesää vastaan siellä ja täällä, mutta vielä en ole tullut kirjaan tarttuneeksi. Vaikuttaa kyllä sopivalta hyvän mielen viihteeltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottoman sopivaa rentouttavaksi kesälukemiseksi.

   Poista