29.4.2017

Pikainen perunasalaatti


Vappuna kuuluu syödä perunasalaattia - eikös?

Perinteisesti olen ostanut sen valmiina. Ainoa oikea vaihtoehto on Forssan perunasalaatti. Muut eivät maistu yhtä hyvältä.

Kyseistä merkkiä ei vain aina löydy täältä pääkaupunkiseudulta lähimarketista, joten olen välillä tehnyt perunasalaattini myös itse. Eihän se nyt varsinaisesti kovin vaikeaa ole. Itsetehdyllä mennään joko puhtaasti lämpimällä vinegrette-kastikkeella ja savulohella uusista perunoista tai sitten perinteisestä pikkuisen raikastetulla ja kevennetyllä eli jugurttikastikkeella.

Sekä kaupasta ostetulla että itse tehdyllä perunasalaatilla on yksi ongelma. Ne eivät oikein kelpaa jälkikasvulle. En tiedä, mikä siinä on, mutta nytkin makkarat kelpasivat, samoin tomaatit ja kurkku, mutta kaikki kolme muksua nyrpistelivät perunasalaatille. Se on kuulemma ihan kamalaa. Ehkä kyseessä on kastikkeen ja pehmeän perunan yhdistelmä? Mene ja tiedä. Kaikki tähänkin salaattiin sekoitetut ainekset kelpaavat vallan mainiosti erikseen, mutta salaatissa? Ei sitten millään.

Minä kyllä tykkään ja isäntäkin pistelee hyvällä halulla.

Olen myös ihan tykästynyt Santa Marian maustesekoituksiin. Nytkin sai Pasta Rosso -sekoituksella kivasti pientä lämpöä ja makua jugurttikastikkeeseen. Tämän vapun perunasalaatti siis on tässä.

Tosin se syötiin jo lauantaina - mitähän sitä keksisi varsinaiseksi vapuksi?




Vaaleanpunainen perunasalaatti 

5-6 isoa kiinteää keitettyä perunaa
2 isohkoa omenaa

kastike:
kourallinen persiljaa silputtuna
puolikas punasipuli silputtuna
vajaat 3dl turkkilaista jugurttia
ruokalusikallisen verran Pasta Rosso mausteseosta myllystä
muutama kierros mustapippuria myllystä
ihan pieni hyppysellinen suolaa (suolaa on myös maustesekoituksessa)
vajaa desilitra ketsuppia

Sekoita kastike ja jätä maustumaan.

Leikkaa perunat ja omenat sopivan kokoisiksi paloiksi ja sekoita kastike joukkoon. Laita kelmun alle jääkaappiin maustumaan pariksi tunniksi, jos haluat antaa makujen tasaantua, mutta voi sen syödä hetikin.

Sekoita vielä ja tarjoile - vaikka nakkien tai tuoremakkaroiden kera.



HAUSKAA VAPPUA! 


6 kommenttia:

  1. Kuuluu ja omatekoista ei voita mikään. Kiitos reseptistä Minna ja mukavaa vappua teille. <3

    VastaaPoista
  2. Kiitos reseptistä! Kerkesin ostaa jo ainekset Hellapoliisin perunasalaattiin, mutta laitan tämän muistiin jotakin seuraavaa juhlaa varten :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hellapoliisin ohjeet ovatkin aina hyviä. Tämä on sellainen pikainen ja pikkuisen vähemmän "juhlava" mutta meille maistui (paitsi muksuille ;-)

      Poista
  3. Tänä vappuna en perunasalaattia tee... syödään muualla. Mutta kyllä perunasalaatti ehdottomasti kuuluu vappuun. Ja otinkin tästä herkullisen reseptisi talteen. Kiitos hyvästä reseptistä. Kyllä sitä perunasalaattia voi syödä muulloinkin kun vappuna :)
    Iloista Wappua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perunasalaatti on hyvää kesälläkin grilliherkkujen seurana :-) ja tietty muutenkin...

      Poista