4.3.2013

Pihistely on taitolaji

Pihistely on taitolaji, jossa minulla on vielä aika paljonkin opettelemista. Ainakin itsekuria pitäisi treenata oikein urakalla. Alkuviikosta olin oikein ahkerana ja leivoin kakkua ja leipää ja tein chili con carnea. Viikko alkoi siis hyvin. Sitten tuli liian kiire leipomiselle ja kaiken lisäksi osuttiin isännän kanssa keskustaan samaan aikaan ja päädyttiin Boulevard Socialiin lounaalle. Voisikohan sen lounaan laskea blogi-investoinniksi eikä ruokalaskuun ?

Mitä syötiin ? 

Viikon aikana on ruokalistalta löytynyt muunmuassa seuraavia sekalaisesti listattuina :

Chili con carnea
Taatelikaramellikakkua
Porkkana - tomaatti-linssikeittoa
Lihapullapastaa
Polentaa ja saltimboccaa
Tiramisua
Uunipannukakkua
Cevicheä
Itämaista lohta
Sitruunarisottoa
Tiramisumuffinsseja
Maalaissalaattia

Ei siis ollenkaan huonosti - tosin kasviksia voisi kyllä lisätä...

 
Miltä näyttää ruokalasku ?

Auts... Sovitaanko, että tämä oli taas sellainen "aloitusviikko" ? Todellinen pihistelyviikko alkaa vasta maanantaina ?


Ilman ravintolalaskuakin ollaan aika reippaasti yli 200 euron. Ruokalaskuksi kertyi 254 euroa ja siihen sitten ravintolalaskua 69 euroa. Hmmm... ensi viikolla täytyy kyllä petrata.

Mistä tämä sitten johtuu ? No, pakastimesta ei käytetty oikein mitään, kun ei sieltä löytynyt kuin marjoja. Nyt siellä on jauhelihaa ja lammasta, kun olivat tarjouksessa. Tuo ei tietysti selitä kaikkea, mutta pikkuisen kuitenkin. Syksyn pihistelyviikkoihin verrattuna ero on myös se, että sekä minä että isäntä syömme lounaat kotona myös viikolla (paitsi silloin kun eksymme ravintolaan ;-)... Tuohan se sentään 10 ateriaa viikossa lisää. 

Huomasin myös järkytyksekseni, että maidon hinta on noussut ihan poskettomasti. Syksyllä maitolitran sai alle eurolla. Muistan sen siitä, kun annoimme pojille euron käteen ja lähetimme kauppaan maito-ostoksille. Naapurikaupassa katsoin laskua viikolla silmät suurina, kun maitolitran hinta oli 1,09 euroa ja City Marketissakin ykkösmaidosta sai pulittaa 1,04 euroa.  Meidän maitovasikkamme juovat noin suurin piirtein 3 litraa maitoa päivässä. Jos lasketaan hintamuutokseksi tuollaiset  10 senttiä /litra niin se tarkoittaa sitten
30 senttiä / päivä
2,1 euroa / viikko
8,4 euroa / kuukausi

Alle kahdensadan euron tavoiteruokalaskusta pelkästään tuo hinnannousu tarkoittaa jo melkein 5% osuutta. Iso AUTS.

Muutenkin hinnat ovat syksystä nousseet. Naapurinmarketin itse jauhetun jauhelihan tarjouskilohinta on noussut yli eurolla ja varmasti monen muunkin tuotteen. Maidon ja jauhelihan vaan huomaa paremmin, kun niitä tulee ostettua aika säännöllisesti. Niinkuin varmaan muissakin lapsiperheissä.

Lopputuloksena tältä viikolta todettakoon, että jatketaan harjoituksia. Katsotaan, miten meidän käy ensi viikolla.

Palaamme asiaan.

7 kommenttia:

 1. Meitä on tietty vaon 3,joten lasku hieman pienempi. Sanoisin 150€ vk. Työni suo pienen edun. Kokkina saan syödä aina töissä. Tosin duunipäivän syöminen vähennetään palkasta. 5,60€/työpäivä. Tuolla hinnalla syön liiankik hyvin,kahdesti vuorossa :) tekeehän tuokin kuussa jo paljon,mutta en edes laske sitä. koska se menee suoraan palkasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei ole kallista tuo työpaikkaruokailu :-)

   Aika lähellä mennään per nuppi(meitä on 5 + kissa) - että ei me vissiin ihan kamalia tuhlareita olla, vaikka siltä tuntuukin... paitsi tietty ton ravintolakäynnin osalta.

   Poista
 2. Voihan harmi tuota hinnannousua;ei varmaankaan helppoa pysyä tavoitteessa kun hinnat nouseat yhtäkkiä.Mukava kokeilu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, aika ihmeissäni olin kun katsoin kuittia.

   Poista
 3. Liiterissä maitolitrasta pyydettiin 71 senttiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmm, mistä ne tuovat sitä ? Pitänee mennä katsomaan.

   Poista
 4. Arpa suosi tällä kertaa sinua :D http://laaxojnas.blogspot.fi/2013/03/suklaan-chilin-liitto-eli-chili-con-ragu.html

  VastaaPoista