13.2.2017

Vaaleanpunainen hummus eli purppurabataattitaikaa


On ihanaa, miten monenvärisiä hedelmiä ja juureksia löytyy tällä hetkellä kaupoista. Veriappelsiineja, violetteja ja keltaisia porkkanoita, kirjavia kukkakaaleja ja nyt viimeisimpänä nappasin mukaani purppurabataatin, jonka tumma violetti pehmeni ystävänpäiväänkin sopivan vaaleanpunaiseksi hummukseksi.

Salaatilla (lämpimällä!) saa kunnon väriterapiaa pimeään aikaan, Päivisin on ulkona nyt paistanut kirkas aurinko, mutta kotiinpalatessa taivas tummenee nopeammin kuin tämä äiti ehtii saada salaattejaan kuvattavaksi. Keinovalolla siis mennään. Onneksi Frida opetti muutaman kikan, joiden avulla ehkä kestetään pääsiäiseen saakka...


Hummukseen käytin taas Lohturuokaa-kirjan reseptiä ja lisäksi vain matkin kirjan reseptiä sekoittelemalla kukkakaalisiivuja, paprikasuikaleita ja porkkanapuikkoja öljyn, balsamicon ja vaahterasiirapin kanssa. Maustoin suolalla ja pippurilla ja paiskasin uuniin grillivastuksen alle 200 asteeseen ensin 10min, kääntelin ja toiset 5min.

Joka puolella on kauheasti kehuttu paahdettua kukkakaalia herkuksi. Minä tykkään keitetystä kukkakaalista ja nautin suuresti sen kukinnoista raakana, mutta paahdettuna ? - Ei maistunut sitten millään. En tiedä miksi, mutta inhoamani "kaalimaku" tuli kukkakaalista esiin ja syöminen töksähti pahemman kerran. No, makuasioista ei voi kiistellä... 

Joka tapauksessa, salaatin valmistumiseen tarvittiin uunista otettujen kasvisten lisäksi sitten enää kurkkua, tomaatteja ja ananaskirsikoita. Viimeksimainittuja ihan vain siksi, että ne ovat ihanan värisiä ja minä rakastan syödä niitä (ja keskimmäinen ja kuopus - onneksi niitä oli monta).


Tässä siis tämänpäiväinen väriterapia. Toivottavasi koette voimakkaat oranssit ja hampaita särkevän makean vaaleanpunaisen yhtä voimaannuttaviksi kuin minä. Itse koen vaikutuksen melkein samoin kuin illan joogatunnin. Paitsi, että jooga kyllä venytti selkää vähän paremmin kuin tämä koneen vieressä istuminen.

Pirteää ja energistä ystävänpäivää! Kaikille teille ystävät! Ihana, kun olette olemassa. 

4 kommenttia:

  1. Suimen talvessa väriterapia on tärkeää.Violetit bataatit ovat aivan ihania,kun postasin niistä viimw vuonna niitä ei tainnut teillä vielö olla,mutta kiva kun nyt löytyy.Minä taas rakastan paahdettua kukkakaalua.Keitän sen ensin al dente,niin että kukinto-osa on vedessö.Sen jälkeen kukkakaali kuivataan,siihen hierotaan paljon oliiviöjyä,ripotellaan suolaa,pipouria,jonka jälkeen kukkista paahdetaan uunin maksimilämpötilassa,kunnes pinta on kunnolla saanut väriä.Takuulla tykkäisit siitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, nyt ovat ilmaantuneet. Ihanan värisiä!
      Minun pitää noita kukkakaaleja vielä testata jossain kohtaa. Ainoa vaan, kun vain keskimmäinen suostuu niitä syömään edes vähän, niin jäävät kaikki minulle - ja jos en tykkää...

      Poista
  2. Huos,puhelimella tulee aina kamalasti kirj.virheitä vaikka kuinka yritän katsoa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puhelin on hankala tapaus - varsinkin se automaattikorjaus tekee välillä ihan mitä sattuu.

      Poista