26.10.2015

Lettejä ja lukulaitteita eli Kirjamessut päivä IIISunnuntai oli perhepäivä. Mukana koko pesue, mies ja sisko. Ohjelmassa kaikille jotain mielenkiintoista. Pienimmän kanssa kuuntelimme juttua uudesta lastenkirjasta, jossa Lossi-Lasse ystäviensä kanssa osallistuu merien pelastamiseen. Ekologiaa lapsinäkökulmasta. Äiti kuunteli ja poika katseli ruudulta kuvia. (Anssi Keränen: Lossi-Lassi ja merten salaisuudet)

Isommat pojat löysivät suosikkipaikkansa fantasiapelien osastoilta. Sisko taas innostui antamaan pitkät kutrinsa letittäjien käsiin. Nappasipa mukaan "Isin ja tyttöjen lettikirjankin", jossa kuulemma on paljon ohjeita erilaisiin lettikampauksiin. Minä vaan kiitän onneani, kun talosta löytyy vain poikia (vaikka esikoisen kutreihin jo muutaman lettikiemuran hyvin saisikin). Omat letitystaipumukseni kun ovat lähinnä olemattomat.Oma mielenkiinnon kohteeni oli sunnuntaina Adlibriksen Letto-lukulaite. Lukuvalo, säädettävät kirjasimet ja muut lukulaiteherkut löytyvät tästäkin ekirja-lukijasta. Samoin suurin osa kirjaformaateista sopii luettavaksi. Suoraan ei pääse ostoksille muihin nettikauppoihin kuin Adlibrikseen, mutta läppärin kautta saa kirjoja ladattua muualtakin.

Design on ehkä vähän kömpelön näköinen Kobon pyöristettyihin muotoihin tottuneelle, mutta koko on näpsäkkä ja käyttöliittymä näytti pikatarkastelulla varsin loogiselta, Sivujen kääntämiseenkin voi käyttää joko nappia tai ruutua, ihan oman tahtotilan mukaan. Sitä paitsi, tämä taitaa olla yksi niistä todella harvoista käyttöliittymältään SUOMENKIELISISTÄ lukulaitteista.

Olen jo aiemminkin hehkuttanut, että vähänkään enemmän ekirjoja lukevien kannattaa hankkia todellinen lukulaite lukumukavuuden maksimoimiseksi. Tämä sopii siihen sarjaan oikein hyvin, eikä hintakaan ole ylenmääräinen. Normihinta on vähän yli 100 euroa ja tällä hetkellä on kai voimassa vielä tarjousyhdistelmä lukija + suojakuoret 99€. Ei ollenkaan paha. Ihan voisin kuvitella harkitsevani tämän hankkimista sitten kun Kobostani joskus aika jättää.

6 kommenttia:

 1. Komea letti.

  Ja jossain vaiheessa pitänee käydä kirjastosta lainaamassa jotain lukulaitteita, tuskin nyt ihan helposti valtavaksi lukijaksi ryhdyn mutta vastaan tuli jo joitain mahd kiinnostavia kirjoja jotka saa helpommin e-kirjana kuin fyysisenä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, siskon hiukset ylettyvät melkein vyötäisille. Niistä jo saa aikamoisen kampauksen aikaiseksi.
   Varo vaan, ekirjat osoittautuvat usein helppoudessaan addiktiivisiksi :-)

   Poista
 2. Letitys piste näytti oikein hauskalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin näytti. Omista hiuksistani ei vaan saa oikein lettiä. Liian lyhyet. Pidemmistä hiuksista saa taidolla mahtavia lettikampauksia.

   Poista
 3. Sain tuon Letto-lukulaitteen eilen, mutta palautukseen lähtee. Älyttömän hankalakäyttöinen, jos haluaa ladata e-kirjoja esim Elisa-kirjasta. Ostan itse useista kaupoista kirjoja, joten pelkkä Adlibriksen kauppa ei minulle riitä. Laite ja suojakuori tuntuvat myös tosi heppoisilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, jos tuntuu heppoiselta. Minä hipelöin vain hetken, joten en niin kovin hyvin päässyt tuntumaan. Ja jos on hankalaa muista kuin "omasta" kaupasta ostaminen, niin eihän se ole hyvä juttu. No, pitänee joskus koittaa kokeilla enemmän, mutta onneksi Kobo vielä pelittää hyvin (kohta neljän tiukan käyttövuoden jälkeen)

   Poista