12.9.2017

On reseptejä, on hyviä reseptejä ja sitten on ikilemppareita


Näitä rullia meillä on syöty jo vuosia ja vuosia ja taas vuosia. Munakoisorullat vuohenjuustotäytteellä tomaattikastikkeessa.  Siitä ei ole enää mitään mielikuvaa, mistä ohje on aikoinaan minulle ilmestynyt. Ihan kuin olisin tehnyt näitä aina. Kyseessä lienee jonkinlainen klassikko jostain Italian suunnalta, mutta niin kuin kaikki klassikot se on elänyt aikojen kuluessa ja muistin rapistuessa.





Tässä niin kuin tehtiin tällä kertaa.


Meidän mamman munakoisorullat 

Otettiin kaksi isoa munakoisoa ja leikattiin pitkittäin suht' ohuiksi siivuiksi. Valkattiin kauneimmat ja leviteltiin uunipellille leivinpaperin päälle (kahteen peltiin). Ripoteltiin päälle vähän suolaa ja reilusti oliiviöljyä. (Loput munakoisosiivut laitettiin jääkaappiin huomista pastaa varten).

Pistettiin pellit uuniin 200 asteeseen, kunnes siivut olivat pehmeitä ja kypsän oloisia. Aika riippuu vähän siivujen paksuudesta, enkä tullut katsoneeksi kelloa, joten olkaa vain tarkkana.Ei siihen kauhean kauan mene.

Samalla tehtiin tomaattikastike sekoittamalla paseerattua tomaattia purkillinen, suolaa ripaus, pippuria, valkosipulinkynsi ja pieni nippu timjamia pihalta. Annettiin hiljalleen poreilla munakoisojen valmistumisen ajan.

Sekoitettiin vielä President - vuohen tuorejuustoa (se toinen osa paketista ) turkkilaisen jugurtin kanssa notkeaksi. Raastettiin joukkoon sitruunan kuoriraaste, lisättiin suolaa ja pippuria.

Kun munakoisosiivut olivat kypsän oloisia, kaadettiin tomaattikastike laakeaan piirakkavuokaan. Otettiin siivu, levitettiin päälle siivu palvikalkkunaa (tai siis leikattiin siitä sopivan kokoinen pala ja sitten laitettiin).

Lusikoitiin munakoisolle vielä juustotahnaa ja rullattiin. Tämä toistettiin, kunnes siivut loppuivat. Kun vuoka tuli liian pieneksi ja siivuja oli edelleen leikkuulaudalla, otettiin avuksi pieni uunivuoka. Tehtiin myös muutama rulla ihan pelkällä Philadelphia-tuorejuustolla ja kalkkunalla perheen vuohenjuustokammoista varten.

Lopuksi vielä raastettiin päälle parmesaania ja valutettiin hieman hunajaa ja nostettiin vuoka vielä kymmeneksi minuutiksi uuniin.

Nautittiin heti leivän ja vihreän tuoreen salaatin kera.

Niin, ja kasvisruoanhan tästä saisi yksinkertaisesti jättämällä kalkkunan pois, mutta minusta se on kyllä aika olennainen osa kokonaisuutta. Se tai sitten siivu kunnon keittokinkkua.

12 kommenttia:

  1. Herkullisen kuuloinen ruoka, enkä tällaista ole koskaan maistanut.
    Mukavaa tiistai-iltaa Minna!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä tämä on kuulunut vakkareihin jo vuosia ja taas vuosia. Ihan lemppari!
      Kivaa keskiviikkoa!

      Poista
  2. Voi että, kuulostaa niin hyvältä. Sellainen läpikypsä munakoiso hautuneena uunissa, aah!

    VastaaPoista
  3. Juuri Kreikasta palanneena munakoiso inspiroi. Se on siitä jännä kasvis, että välillä tykkään paljon, välillä en. Valmistustapa vaikuttaa tosi paljon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin munakoiso kelpaa vähän vaihtelevasti. Tällä reseptillä aina :-)

      Poista
  4. Munakoiso on jäänyt tässä keittiössä unholaan, muistissa on vieläkin 10 vuoden takaa ylisuolainen moussaka, joka oli pakko heittää menemään. Pitäisi ehkä uskaltautua kokeilemaan, sillä se trauma lähtee, millä se on tullutkin, vai miten se meni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, eihän se vika ollut munakoisossa vaan suolassa! Kannattaa kokeilla uudelleen, mutta valita joku testattu ja tykätty resepti niin ei tule uutta pettymystä. Munakoiso kun välillä vähän jakaa porukkaa.

      Poista
  5. Mä olen tehnyt samantyyppisiä, mutta ricotta-pinaattitäytteellä, nam! :)

    VastaaPoista
  6. Munakoiso <3 Ja tietysti tomaatti <3 ja vuohenjuusto <3
    Oon tehnyt samantyyppisiä rullia mutta ilman lihaa ja vuohenjuuston sijasta fetalla tai mozzarellalla täytettyinä. Pitäiskin tehdä taas joku päivä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tähän kelpaavatkin varmaan kaikki mahdolliset juustot :-)

      Poista