20.9.2014

Loppuuko lukeminen?

Syksyn kiireet paukahtivat vauhtiin näköjään pienellä viiveellä. Ennen on koulun alku merkinnyt tahdin kiihtymistä. Nyt juoksuvauhtiin päästiin vasta syyskuun puolella.
Ohi ovat iltapäiväiset lyhyet lukutuokiot kahvikupin kera, poissa illan rauhalliset sohvahetket. Sängyssäkään lukeminen ei onnistu, kun silmät painuvat väkisin kiinni jo parin sivun jälkeen...

Loppuuko lukeminen? No ei kai - ja ainahan ovat jäljellä vielä äänikirjat, joita voi kuunnella suhatessaan julkisilla paikasta toiseen. Tänään koneelle latautui Waltarin Sinuhe Egyptiläinen Elisa Kirjan tarjouksesta. Siinä sitä on 39h laatukuunneltavaa - muutaman kävelyn, työmatkan ja kotitöiden verran.

Onneksi on nuo äänikirjat. Muuten voisi tosiaan lukeminen jäädä aika vähäiseksi. Kaipa tässä muutenkin taas ainakin iltalukeminen piristyy, kunhan saadaan rutiinit kunnolla pyörimään ja toivottavasti alkusyksyn flunssakierre taltutettua. Yöunien puute vaikuttaa jonkin verran keskittymiskykyyn tai lähinnä sen puutteeseen.

Ja ainahan sitä voi hyödyntää kotitouhutkin kirjallisiin ja elokuvallisiin viitteisiin tutustumiseen. Vai mitäs arvelette meidän tehneen, kun harjoittelimme esikoisen mukaan "jediritarin ranneliikkeitä"... ?

4 kommenttia:

 1. Hyvä vinkki. Pitääpä miettiä sortuisinko taas uuteen äänikirjamammuttiin... (Yksi on kesken, toinen jo jonossa)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HIh, minulla ovat viimeiset minuutit menossa Dangerous Women äänikirjasta (26 osaa ja kaikki yli tunnin) - sitten seuraavaksi 38h Sinuhea... Pitää varmaan kyllä ottaa joku lyhyempi väliin. :-)

   Poista
 2. Sinuhe on yksi ihan parhaita, se on tullut luettua kyllä monta kertaa, jospa kaivaisi taas tämän innoittamana esiin :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen lukenut Sinuhen moneen kertaan, mutta nyt on ollut useampi vuosi väliä. Vaihtelua nyt sitten äänikirjan muodossa :-)

   Poista