1.1.2013

Uudenvuoden menu


Uudenvuoden menu 

Hummeria teeruusu-riisipedillä karamelisoidun ananaksen ja hedelmäsalsan kera

Itämainen ankkasalaatti

Kiwi-vadelmapavlova sitruunakermalla

Juomat: 
Vouvray - Tête de Cuvée Brut 2009
Château Lilian Ladouys 2003 (Cru Bourgeous Supérieur Saint -Estèphe)


Ja ennen kuin kukaan ehtii kysymään : 

Kyllä - Lapsetkin voivat tykätä hummerista. Meillä esikoinen nyrpistelee, keskimmäinen ahmii innoissaan ja Toto maistaa kaikkea uutta, mitä suuhun työnnetään. Ei tullut ulos. Lapset saivat kyllä lisäksi eilen sipsejä - ihan kaiken varalta...

Ei -  me emme miehen kanssa kahdestaan juoneet molempia pulloja tyhjäksi lasten kanssa pöydässä istuessa. Niistä jäi vielä seuraavallekin päivälle. Kerron piakkoin, miten kuplat saa säästettyä seuraavalle aterialle...

Kyllä - minä söin tuon koko jälkiruoan kerralla. Pavlovan kanssa minulla ei tunnu olevan mitään rajoja, varsinkaan kun kerma on höystetty sitruunakreemillä... Toisten annokset olivat huomattavasti pienempiä.

10 kommenttia:

 1. Kaikki ravut ja sen sellaiset ovat aina olleet meillä jälkikasvun suursuosikkeja, usein me vanhemmat olemme meinanneet jäädä ilman, kun olemme lapsille niitä hikihatussa kuorineet :D Ja jälkiruoka, joka ei mene kerrasta, mikä se sellainen on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä meinasi käydä rapujen kanssa juuri noin. Ja kyllä, jälkkärin kuuluu mennä loppuun saakka (parhaimmissa nuollaan vielä lautanen - ja ette kuullut tuota minulta ;-)

   Poista
 2. Upeannäköinen ateria! Olisi uponnut meikäläiseenkin helposti tuo pavlova-annos! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Katosi muuteen aika pelottavan nopeasti tuo annos.

   Poista
 3. Ihana ruokapostaus!

  Minulla on sen sata Pavlova -ohjetta, mutta ikinä en pääse toteutukseen asti. Oikein kerään Pavlova-ohjeita;-)

  Upeaa vuotta 2013♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja samoin :-)
   Minä olen jumittunut Pavlovan kanssa tuohon sitruunakermaan - marjat ja hedelmät vaan vaihtuvat.
   Jostain syystä meillä on viime vuosina ollut aina Pavlova pöydässä uutena vuotena...

   Poista
 4. No teillä on ollut oikea luksusmenu, kateeksi käy! Ompa ihanan ennakkoluulottomia lapsia teillä.. mulla ehkä enempi omia ennakkoluuloja kun en ole nyt hetkeen edes katkarapuja lapselle tarjonnut mutta lueskelin vauvakirjaa niin on kuulemma pienempänä oikein herkkuna pitänyt katkarapuja enkä itse muista yhtään.. mutta että hummeria.. täytyy kokeilla ;) Hyvää uutta vuotta 2013!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :-) Minä yritän välillä olla nyrpistelemättä joillekin inhokeilleni, jos vaikka pojat kuitenkin tykkäisivät. Aika hyvin oppivat nyrpistelemään ihan itsekin...

   Poista
 5. Kyllä lapset tykkäävät kaikenlaisesta jos todelliset(!) allergiat tai äiti ja isä eivät rajoita syömistä. Meinaan, että uskoohan lapsi lopulta, jos äiti ja isä koko ajan tolkuttavat "etsäkuitenkaantykkää, etsäkumminkaansyötätä, emmäannasullekunsejäävaanlautaselle"...noemmäkaisittentykkää?...

  Meillä on ilo katsella kun "kolmannen sukupolven" gourmandit tulevat kylään. Saavat lautaselleen ihan samaa ruokaa kuin aikuisetkin. Yksivuotias kiljuu innosta katkarapujen perään ja kolmevuotias maustaa pastansa sweetchilikastikkeella ja vetelee aurajuustotahnaa piparinsa päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on - vanhempien asennoitumisella on ihan hurja vaikutus. Kuulostavat ihanilta nuo pienet gourmandit - noin sen juuri pitääkin mennä.

   Poista