16.12.2012

Paketti ylivarovaisen äidin kokinalulle 10v

Kun omistaa ylivarovaisen äidin ja haluaa kokata, niin joutuu keskustelemaan sekä veitsistä että kypsennysmetodeista. Veitsien suhteen päädyttiin yhteisymmärrykseen varovaisuudesta ja siitä, ettei yksinään saa leikata terävillä. Siis niin, ettei ketään muuta ole kotona - kaiken varalta.

Uunia lähelle ei poika ole vielä oikein kunnolla päässyt, mutta ehkä nyt sitten. Nämä uunikintaat ulottuvat varmaan melkein kyynärpäihin asti ja silikonin alla on vielä kangasvuori. Sen paremmin ei kait voikaan suojautua. Tämän jälkeen auttaa vain harjoittelu ja varovaisuus. Äiti opettelee pitämään suunsa kiinni ja antaa pojan tehdä - uunillakin.

Vaati pientä etsiskelyä löytää tällaiset, mutta Chez Mariuksessa oli useammanlaisia tarjolla. Löytyvät heidän nettikaupastaankin.

Mitä saa 8v ? - sen näkee täältä.

6 kommenttia:

 1. Mainiot! Meillä seitsenvuotias on nyt innostunut kokaamisesta, mutta en ole vielä (minäkään) uunin lähelle päästänyt. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No seitsenvuotiaalla ei varmaan ole vielä voimiakaan vuokien tai peltien nostoon... Meidän 10v kyllä jaksaa, kunhan äiti vaan lopettaa marmattamisen...

   Poista
 2. Turvallisuus ennen kaikkea, täytyy pistää muistiin kunhan jälkikasvu tuosta kasvaa. Nyt pidän vielä kaukana veitsistä ja uunista :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ja luonnekysymyskin tuo on. Meidän 8v on sellainen koheltaja, etten ihan heti päästä uunin lähelle varmaan vielä 10-vuotiaanakaan.

   Poista
 3. Me ollaan vielä saksien opettelussa mutta varmaan edetään tähänkin jossakin vaiheessa - on meinaan TOSI innokas apukokki ;) Tosi hyvä lahja :) Oma essu koko xxs meillä jo likalla onkin eikä unohda sitä laittaa vaikka leikattais vaan kurkkua .. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottahan sitä essu pitää olla - tyyli ennen kaikkea :-)

   Poista