10.11.2012

On mistä pihistää...

Jos alkuviikolla saatiin näin alkutason määritysviikollakin pidettyä kulut kurissa, niin näin lauantaina räjäytettiin pankki oikein kunnolla. Syynä visiitti Helsingin keskustaan ja sieltä juusto- ja suklaavarastojen täydennys.


Toisena pihistelyvinkkinä onkin, niin paradoksaaliselta kuin se saattaa kuulostaakin, kotona pidettävän suklaan perusvaraston täydennys. Minulla on tapana ostaa Valrhonan isoja suklaapaketteja, jotka ovat kilohinnaltaan edullisempia kuin pienemmät paketit. Niistä saa myös aina jotain herkuntapaista aikaiseksi, eikä tarvitse ostella suklaapatukoita alvariinsa. Kunnon tummasta suklaasta syntyvät herkulliset kakut ja kuorrutukset, eikä se pahaa ole ihan sellaisenaan espresson kyljessä. Meillä korvataan säännöllisesti jälkiruoka 4g:n palalla tummaa suklaata. (Ensimmäisen vinkin löydät täältä)

Tällä kertaa mukaan tarttui vain kilon paketti Caraibe-suklaata, kun isommat olisi pitänyt tilata etukäteen. Vielä ennen joulua taidan mennä hakemaan pari 3kg:n pussia niin pärjätään taas seuraavat puoli vuotta.

Wanhassa Kauppahallissa vierailu käy myös ihan ohjelmanumerosta. Siellä kun on ihan oma tunnelmassa. Meidän vakiopysäkkejämme siellä on Tuula Paalasen juustokauppa . Lapset ovat tottuneet valitsemaan herkkunsa eli Goudan ja Comtén maistelemalla kauppiaan anteliaasti tarjoilemia paloja. Vaikkemme kauhean montaa kertaa vuodessa kauppahalliin ehdikään, niin myyjätkin ovat tulleet vähitellen tutummiksi ja seuraavat lasten kasvamista. Kävipä isäntä kerran kutsuvieraana kauppahallin iltatilaisuudessakin.

Pihistelyvinkiksi juustokaupassa käynti ei taida käydä, sen verran kallis lasku saadaan aina tiskillä aikaiseksi. Vaikka riittäähän juustoja tietysti sitten pidemmäksikin aikaa. Lisäksi näin kylmän sään aikaan maistuvat monet herkulliset juustopohjaiset ruoat kuten fondue, erilaiset piirakat tai tänäänkin meillä iltaruokana oleva raclette.

Näihin erityisvierailuihin kun vielä lisää huomisen isänpäivän valmistelut, niin ruokalasku suurenee entisestään. On meitä tosin huomenna ruokapöydässäkin 3 lisää mummin, pappan ja siskoni liittyessä seuraan eli  herkut valmistetaan noin kahdeksalle.

Pihistelyviikon pohjalaskelmassa on siis tosiaankin pienentämisen varaa. Alla olen jo valmiiksi erotellut noita "luksus"osia, jotka nyt varmaan sitten ensimmäiseksi vähenevät ensi viikoksi...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti