14.11.2014

Lukuhaasteen puoliväliarvonta


Karo Hämäläisen marraskuun lukuhaaste on tosi kiva juttu. Saa melkein niin kuin luvan lukea romaania joka päivä. Ei tarvitse potea huonoa omaatuntoa siitä, että istuu kirjan kanssa sohvannurkassa eikä ole laittamassa pyykkikonetta päälle...

Lukuhaaste onkin jo miltei puolessa välissä. Olen lukenut useamman kevyen dekkarin (murhia 20-luvulla) ja yhden vähän uudemman dekkarin eli Robert Galbraithin Silkkiäistoukka (kirjoitus tulossa, kunhan kerkiää). Lisäksi luin Maria Carolen syksyn uutuuden Tulen tyttäriä, josta pidin kovasti.  Kesken on vielä Septimus Heapin neljäs osa (vähän nuoremmille fantasian lukijoille). Lisäksi olen lukenut enemmän tai vähemmän sekalaista (ja kesken olevaa) kuten Mika Waltarin elämäkertaa tai Lähi-idän konfliktin historiasta kertovaa Holy War: The Crusades and Their Impact on Today's World, mutta nehän nyt eivät kai varsinaisesti ole kaunokirjallisuuteen luettavaa.

Lukemistani kirjoista kaikki, paitsi Septimus, ovat olleet e-kirjoja, mutta kuitenkin vielä perinteisessä tekstimuodossa.  Lasten e-kirjat puolestaan on edustanut uutta kirjamuotoa. Itse asiassa en ole oihan varma voiko näitä varsinaisesti kirjoiksi sanoakaan, mutta mukavia olivat ja lapset viihtyvät niiden parissa edelleen. Samoin olen kuunnellut äänikirjoja ahkerasti.

Matemaattisesti lahjakkaat ovatkin tuosta jo itsekseen laskeneet summana olevan enemmän kuin 30 sivua päivässä, mutta varmistetaanpa kisakunto.
Jotta jatkossakin tahti pysyisi vaaditun mukaisena, ajattelin tässä motivoida itseäni pienellä aikatauluvaateella.

ARVONTA

Seuraavana lukulistallani on Jari Järvelän Särkyvää. Siinä on 219 sivua. Kun sen jakaa 30:llä on lopputuloksena noin 7. Teillä on siis seitsemän päivää aikaa ilmoittautua arvontaan. Kun olen saanut kirjan luettua, arvon sen ilmoittautuneiden blogin lukijoiden tai Facebook-tykkääjien kesken ja lähetän voittajalle. 
Lisäksi arvon jo aikaisemmin lukemani Anna-Leena Härkösen Kaikki oikein

Näin osallistut arvontaan : 
 1. Ilmoittaudu blogin lukijaksi sivupalkissa tai käy tykkäämässä FBsivusta, jollet vielä ole sitä tehnyt.
 2. Minua kiinnostaa kuulla, mistä tykkäätte lukea. Rullaa siis blogin (klikkaa tästä) etusivua alaspäin ja kerro kommenttina tähän postaukseen, mistä aiheesta pidit eniten. Saat toki katsoa kauemmaksikin. 
 3. Huolehdithan, että minulla on jokin linkki tai sähköpostiosoite, josta sinut tavoittaa voiton osuessa kohdallesi tai sitten seuraa blogin postauksia tarkkaan ensi viikonloppuna kaiken varalta.
 4. Tee ylläolevat asiat ennen 21.11.2014 klo 18:00 ja olet mukana arvonnassa!


ONNEA ARVONTAAN!


EDIT: Ilmoittautumisaika on päättynyt. Kiitos kaikille osallistujille!


Arvottavat kirjat on saatu arvostelukappaleina kustantajilta

16 kommenttia:

 1. Lukijana nyt täällä bloggerinkin puolella virallisesti, ennen vain fb:n kautta. Tykkäsin Nimikirjainmurhat -postauksesta. Itseäkin vähän hirvittää kun kirjallisiin klassikkojuttuihin kajotaan, enkä varmaan olisi uusiin Poiroteihin tullut tarttuneeksi ilman tätä postausta.
  Mukana arvonnassa myös. Lukuintoa marraskuulle!
  teija(dot)lento(at)elisanet(dot)fi

  VastaaPoista
 2. Ilmoittaudun mukaan Järvelän kirjan arvontaan (Härkönen minulla jo on). :)
  Lukuhaaste on kyllä mahtava, vaikka parina päivänä arki onkin pitänyt niin kiireisenä, että 30 sivun kanssa on meinannut tulla kiire.

  Minäkin olen lukenut Silkkiäistoukan lukuhaasteeseen ja tykkäsin kyllä. Ihanan sutjakkaa luettavaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silkkiäistoukka on ihan sujuva joo. Minä jään aina jumiin kirjan viereen, joten olen tähän saakka pysynyt hyvin tavoitteessa ja ylikin.
   Tervetuloa arvontaan!

   Poista
 3. Mukana :) Kaikki dekkariaiheiset postaukset/kirjat lähinnä sydäntä, mutta Härkösenkin voisin lukaista ;)
  annukka_kervinen@luukku.com

  VastaaPoista
 4. Löysin vasta tieni blogiisi tuolta Fb-dekkariryhmän kautta, ja kävin myös sivuistasi tykkäämässä.
  Tutustun blogiisi ihan ajan kanssa :)
  heli.studiokaira@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Dekkariryhmään kautta löysin blogisI ja kävin samalla tykkäämässä fb-sivusta. Tähän pitää tutustua rauhassa,joten palaan myöhemmin asiaan. riitta.alaluusua@gmail.com

  VastaaPoista
 6. Kyllä kovasti tykkäsin Tulen tyttäriä -postauksesta, kirjan kun luin tässä itsekin, ja Vahdinvaihto-raapale sai näin lauantaiaamuna hymyn naamalle, kiitos!

  Lukuhaaste on täällä sujunut myös varsin reippaasti, parina kiireisenä päivänä jolloin mies on heittänyt töihin (=ei lukuaikaa bussissa) on pitänyt kiriä hommaa ennen nukkumaanmenoa mutta on sitä joka kerta ehditty, kuitenkin.

  Josko sitä pitkästä aikaa osallistuisi arvontaankin, Särkyvää mulla on mutta Härkönen, joo-o.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa arvontaan! Ja kiva, jos olen onnistunut hymyilyttämään :-)

   Poista
 7. Kah, osallistunpas, molemmat kirjat vaikuttavat kivoilta.

  Taidan olla jäävi sanomaan mistä viimeaikaisista olen tykännyt eniten (sanon vain että kiitos <3). Mutta noin yleisesti olen ilahtunut raapaleista ja lasten e-tarinoita koskevasta jutusta. Lastenkirjallisuus kiinnostaa, koska... lapsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa arvontaan! Olenkin huomannut aika paljon lukevani myös lastenkirjoja nykyään. Kiva, jos tekstini ovat ilahduttaneet :-)

   Poista
 8. Löysin tänne blogiin FB:n lukuhaasteen kautta. Haluan osallistua arvontaan.

  Jari Järvelä on mainio kirjailija. Tutustuin häneen lukemalla Tyttö ja pommi. Myös tuo kirja kiinnostaisi.
  Härkösen kirjaa on lähes mahdoton saada kirjastosta, joten siinäkin on hyvä syy osallistua. Toivottavasti jompi kumpi tärppää. Minut saat kiinni profiilissa olevan s-postin kautta tai laittamalla viestin seinälleni Facebookissa. Hanna Kotta

  VastaaPoista