20.1.2013

Tammikuun lempileipää - Blogistanian klassikko


Copycat on hykerrellyt onnesta viime aikoina useampaankin kertaan. Blogeista on löytynyt ihania reseptejä perheen kanssa herkuteltavaksi. Muutamat löytyvät FB:n puolelta, mutta pataleipä on ihan pakko nostaa lempileipien joukkoon.


Olen reseptiä ihaillut useammassakin blogissa, mutta vasta Herkku ja koukku blogin versio sai meilläkin Kokkipadan pois kaapista. Se kannatti. Leipä on helppoakin helpompaa. Sen rapea kuori rasahtelee ihanasti ja sisuksen pehmeä "höhhömäisyys" on leipien aatelia. Tein sitä ensimmäistä kertaa, kun isommat pojat tulivat kavereineen välipalalle ja silloin piti itse pitää kiirettä, että ehti maistamaan. Katosi parempiin suihin sen verran nopeasti.

Joulukuun lempileivästä tarinoidaan täällä ja täältä taas löytyvät kaikki suosikkini tähän mennessä. 


16 kommenttia:

  1. Uskomatonta että noin helposti valmistuva leipä voi olla noin kaunis. Upea ja näyttää kyllä niin herkulliselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös olekin... mutta totta. En kyllä meinannut itsekään ensin uskoa.

      Poista
  2. aaah, mikä ois parempaa kuin kotitekoinen leipä. Näyttää ihanalta! Mä yritin tällasta pataleipää ennen joulua, muttei onnistunut :D en nyt muista kenen reseptiä testasin, mutta... tosiaan, en ole mikään leipuri ja leipä oli raskas kuin myllynkivi, raaka jne.. (meillä on kans uuni vähän eri maailmasta täällä....ei koskaan tiedä)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, kun jonkun kerran tekee kotona eivät kaupan muoviin pakatut maistu enää miltään.
      Muistithan muuten laittaa padan uuniin kuumenemaan ennen kuin leivän pataan ? Ja uunit ovat erilaisia... ja jauhot...

      Poista
  3. Kokeiluun meni, kiitos ja mukavaa alkavaa viikkoa sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla - tämä on minusta yksi parhaista resepteistä ikinä.

      Poista
  4. Tuo on aivan mahtava leipä, ja niin helppo.

    Itse ajattelin kokeilla tällä viikolla J.Oliverin hapatettua leipää, tekemiseen menee viikko. Vähän se kohta et taikina viedään ulos päiväksi mietityttää näillä levysasteilla, tuskin sen taikinan pakastaminen mitään auttaa :) Kai alkuperäinen ajatus on että se saisi jotain lunnollisia hapattamia siellä ... No meillä on kotona varmaan tarpeeks "likainen" sisäilmakin, vai tappaakohan koneellinen ilmastointi kaikki hyödylliset itiöt? Voi siis leivän teko olla vaikeaakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä joskus kokeilin tuota J.Oliverin hapatettua, muttei siitä kyllä minulla tullut oikein mitään. Toivottaasti sulla onnistuu paremmin.
      Tuosta jäädyttämisestä en minäkään oikein tiedä... tuskin oli kyseisellä chefillä meidän pakkaset mielessä, kun reseptin kirjoitti :-)

      Poista
  5. Onneksi en vielä nostanut Kokkipataa hyllyn perukoille, kun juuri tuli siinä tehtyä hirvestä palapaistia. Tätä on kokeiltava! Täydellisen herkullisen näköinen leipä!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tottahan tätä pitää kokeilla, kun patakin on valmiina. Onnistui Kokkipadassa tosi hyvin.

      Poista
  6. Pitänee kokeilla josko tuo onnistuisi HotPotissa ja paisto leivinuunissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kuulostaapa mielenkiintoiselta. Olisi ihanaa, jos olisi leivinuuni.

      Poista
  7. Aijai, jo kuoresta näkee, että tämä on sitä oikeaa leipää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, se rasahti juuri silleen oikeasti

      Poista
  8. Oi miten herkullisen näköinen, tuota on ehdottomasti koitettava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile pois, tämä on nyt Blogistaniassa niin kovin trendikäskin resepti ;-)

      Poista