13.12.2012

Copycatin suklaalusikat

Herkku ja Koukku -blogissa tehtiin suklaalusikoita joulunajan tuliaisideana. Se olikin sen verran hyvä idea, että piti kopioida samantien. Olenhan minä noita aina silloin tällöin nähnyt jossain, mutta eivät aivot vaan ole rekisteröineet tekemisen helppoutta ihan kotioloissa.

Tarvittiin siis suklaata ja sitähän meiltä löytyy aina. Puulusikoita ei löytynyt, mutta grillitikuthan ajavat saman asian, eikös vain ? Varsinkin, kun ne leikkaa lyhyemmiksi. Suurinta päänvaivaa aiheutti muottien keksiminen, mutta tässä apuun tuli vuosien takainen Tuppervaarainvestointi. Kerran vuodessa kaivan kaapin pohjalta silikoniset pikkumuotit. Kun nämä ovat olleet minulla jo yli 10 vuotta, niin investointikin alkaa melkein jo olla kannattava. Ainakin nyt päivä pelastui, eikä tarvinnut kaakaonhimossa lähteä kauppareissulle.


Suklaa sulatettiin ja valutettiin muotteihin. Tikut törkättiin keskelle ja sitten niitä nostettiin pystyyn parin sekunnin välein. Voitte kuvitella, mikä tikutussessio seurasi lötkön silikonivuoan nostamisesta jääkaappiin. Jos olisi ollut fiksu, niin olisi laittanut vuoan suklaineen jääkaappiin pariksi minuutiksi ja törkännyt tikut vasta sitten jo vähän jähmettyneeseen massaan, mutta eihän sitä kaikkea voi aina tulla tekovaiheessa ajatelleeksi. Muistakaa te muut sitten ajoissa...

Lopputuloksena oli vain vartin jääkaappivisiitin jälkeen tosi "makeita" suklaatikkuja kaakaonvalmistukseen. Testikäyttö osoitti ne hyvinkin toimiviksi. Täytyy vaan muistaa tikulla sekoittaa tosi hyvin, ettei suklaa alussa pohjalle vaan sulaa maitoon.

No niin tutut ja kumminkaimat. Näitä saatte tuliaisina lähiaikoina, jos pyydätte vaikka kaakaolle !

12 kommenttia:

 1. En ole aiemmin tällaisista kuullutkaan! Suloinen idea. Enää en taida ehtiä jouluksi näitä valmistaa mutta laskiaiseen tai ystävänpäivään nämä olisivat varmasti myös mieltä lämmittäviä lahjoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli näistä aika herttaisia - ja olivat kyllä supernopeita tehdä ;-)

   Poista
 2. Hyvä idea nuo grillitikut! Suklaaholistille kelpaa :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitäpä sitä ei suklaan edestä tekisi ? Menee se maito tikullakin sekaisin.

   Poista
 3. hih, hieno toteutus kotitarpeista!

  VastaaPoista
 4. Pysyykö hyvin tikuissa? joskus jäätelöt, joissa ei ole ollut "koukkua" päässä, tippuvat tikuista. Aivan ihana tikkarikimppu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-)
   Pysyy tosi hyvin tikussa sitten kun suklaa on jähmettynyt. Vaikka olisi tikku ihan vinossa kääntyneenä. Ajattelin ensin, että tipahtaa varmaan sinne maitoon, mutta ei niin kyllä tuon koe-erän kanssa ainakaan käynyt.

   Poista
 5. ja Valrhonan suklaata.. hyvä valinta :)

  VastaaPoista
 6. Tosi ihana idea -kaunis vieminen kyllä ! Kävisiköhän tuossa sellainen että kelmuttaa ensin tuon muotin pinnan ja sitten tökki tikut tiiviin kelmun läpi.. no kuinka vaan, ihania tulee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-)
   Kelmuttaminen voisi tosiaan auttaa pysymään pystyssä, mutta luulen, että helpommalla ehkä pääsee, kun malttaa antaa hitusen jähmettyä... Menee kyllä kovaksi niin nopeasti, että tarkkana saa olla.

   Poista