15.11.2012

E-kirjoja ja lukijoita ? Kerro kyselijälle ?

Morre on tässä juuri liittynyt e-kirjaskeptikosta faniksi  muuttuneiden joukkoon ja hehkuttaa uutta Kindleään... Minä olen ollut Koboni "orja" jo viime keväästä lähtien. Joukkomme siis kasvaa. Tähän asti olen kuullut kokemuksia ja ihasteluja pääasiassa Kobosta ja Kindlestä, mutta onko muita ?

Kertokaahan siis, luetteko e-kirjoja ja millä lukijalla ? Kobo, Kindle vaiko joku muu ?

Sivupalkista löytyy oikein kyselykin aiheesta, käykääpä klikkaamassa !
Aikaa on kuun loppuun ja sitten ihmetellään lisää.

10 kommenttia:

 1. Luen ekirjoja Kindlellä, iPadilla, Readerilla ja tietokoneella. Olen lukenut vuodesta 2008 saakka ekirjoja ja elehtiä jokunen vuosi sitä ennenkin. Kyselyssä ei ollut multivaihtoehtoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, mietin tuota, mutta sitten kuitenkin jätin vain yhden vaihtoehdon kyselyksi. Olisi meinaan kiva saada vähän suosioeroja... Merkkasitko suosikkisi kuitenkin ?

   Poista
 2. Voisin ihan hyvin lukeakin e-kirjoja jos minulla olisi lukija, koneelta lukeminen ei nappaa. Periaatteessa diggaan enemmän perinteisiä kirjoja mutta niin taitaa tykätä moni muukin. Minusta bloggaajien pitäisi levittää e-kirjoja, koska näen niissä etuja perinteiseen kirjaan nähden, ja moni on kuitenkin melko ennakkoluuloinen, minäkin olin ja ehkä olen vähän vieläkin. Bloggaaja kuitenkin kuuntelee paremmin toista bloggaajaa kuin, ööh, ei kukaan muu kyllä näytä kamalasti lukulaitteista puhuakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin koneelta on hankala lukea, varsinkin jos joutuu istumaan selkä suorassa pöydän vieressä ;-) Minä olen tykästynyt readeriini, enkä kaikkein vähiten sen takia, että siinä olevista kirjoista tulisi jo aikamoinen pino muiden kiikkerien pinojen jatkeeksi...

   Poista
 3. En ainakaan toistaiseksi lue e-kirjoja, mutta olen sentään päässyt eroon alkuperäisestä, varsin pahasta allergiastani aihetta kohtaan. :)

  Blogeista luetut positiiviset kokemukset ovat kyllä herättäneet kiinnostusta, mutta en nyt vielä ole keksinyt syytä, miksi minä omiin lukemisiini kaipaisin lukulaitetta. Fyysinen kirja on esineenä ihan liian ihana, ja tykkään sitä paitsi kerätä hyllyyn sitä "omannäköistä" kirjastoa. (No voihan sitä toki sinne lukulaitteellekin kerätä, mutta ei se ole ollenkaan sama asia. :)

  Mutta varmaan jonain päivänä vielä itsekin tulen lukulaitteen hankkineeksi, ja yleensäkin toivon että homma jatkaa kehittymistään koska monelle muulle e-kirjat ovat varmasti loistava vaihtoehto. Minä tyydyn toistaiseksi lukemaan mielenkiinnolla kokemuksia eri laitteista.

  VastaaPoista
 4. Minäkään en aluksi ollenkaan innostunut näistä ja vieläkin olen sitä mieltä, että oikeassa kirjassa on sitä jotain... mutta se tila - tai oikeammin sen puute.

  VastaaPoista
 5. Mä en koskaan lukisi koneelta, mutta Kindlellä homma sujuu. Lukisin enemmänkin laitteella, mutta valikoima on (suomalaisissa) kirjoissa liian pieni vielä tällä hetkellä.

  Ostan edelleen kirjoja, jos kyse on klassikosta tai teoksesta, johon tiedän palaavani uudelleen, mutta "hömpät" kuten dekkarit ostan aina vain e-kirjoina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomalaisia kirjoja on tosiaan suhteessa vähän tarjolla ja ne ovat harmittavan kalliita. En oikein ole ymmärtänyt miksi. Elisa-kirjassa sentään on säännöllisesti tarjouksia, mutta kovin suppeaksihan tuo suomenkielistä kirjalistaa muuttaa, jos pelkillä halvoilla e-kirjoilla meinaa pärjätä.

   Poista
 6. Puhelimella pdf-tiedostona, satunnaisesti samalla formaatilla tietokoneella. Toimii hätävara- ja laukkukirjana, puhelin kuitenkin on aina mukana :) Ei mitenkään hirveän nautinnollista, mutta mitäpä ei lukutoukka lukemisen eteen tekisi ;)

  VastaaPoista
 7. Puhelin on tosiaan aina mukana - paitsi minulla tänään, kun unohdin työpuhelimen latautumaan keittiöön... no, tulipahan hyvä syy lähteä pitämään etäpäivää.

  VastaaPoista