10.4.2012

Herttaista huumoria - Peter Kingdom

Meillä ei pahemmin telkkaria katsota - mitä nyt tallennettuja ruokaohjelmia ja valittuja filmejä. Nyt kuitenkin äiti on taas löytänyt yhden suosikkisarjan katsottavaksi.Brittiläistä lempeää ironiaa ja Stephen Fry. Tarvitseeko sanoa muuta ?

Kyseinen herra on suuri suosikkini jo Jeevesin ajoilta eikä petä nytkään. Pikkukylän lakimies joutuu apulaisensa kanssa selvittelemään jos jonkinlaisia tapauksia, eikä henkilögalleria jätä kylmäksi. Edellisessä jaksossa selvitellään ufojen (?) jättämiä jälkiä vehnäpellossa. Vastakkain ovat maanviljelijän toimeentulo ja sci-fi fanin tulkinnat tieteellisen tutkimuksen tarpeellisuudesta. Peter Kingdomin apulainen pääsee selvittelemään tahollaan ihmisen oikeutta elää haluamallaan tavalla.

Sarjassa ei ole väkivaltaa eikä seksiä ja kielikin on huoliteltua. Ah, sitä Fryn brittiaksenttia ! Suvaitsevaisuus ja erilaisuuden hyväksyminen toimivat kantavina teemoina.

Yle 1 esittää Peter Kingdomin aina perjantai-iltaisin. Mukava alku viikonlopulle niille, jotka ehtivät silloin ruudun ääreen. Me muut sitten voimme nauttia kylän kohelluksesta tallennettuna.

1 kommentti: