Kun edellisestä ateriasta jää kypsää riisiä, se pitää käyttää nopeasti pois. Meillä isännän bravuuri hävikin välttämisessä ovat erilaiset kroketit. Nämä riisipallerot eivät ehkä ole kevyimmästä päästä juustotäytteineen, mutta varsin oiva iltapala salaatin kera. Olen muuten salaateissa jäänyt ihan koukkuun omena-avokadoyhdistelmään. Siihen ei tarvitse lisätä kuin pikkuisen sitruunamehua.
Isännän riisi-tonnikalapallerot
Kypsää riisiä
Philadephia-juustoa
purkillinen tonnikalaa vedessä
Espelette-chiliä
sumakkia
raastettua emmental-juustoa
(ja mitä nyt muuten tekee mieli mausteeksi)
kananmuna
jauhoja
korppujauhoa
rypsiöljyä kypsentämiseen
Sekoita palleroainekset ja muotoile kostein käsin pientä kananmunaa vielä hitusen pienemmiksi kroketeiksi. Kieritä jauhoissa, kasta kevyesti vatkattuun kananmunaan ja kieritä vielä korppujauhoissa. Jätä vähäksi aikaa seisomaan kylmässä.
Kuumenna öljyä kattilassa niin, että leipäpala ruskistuu, kun sen tiputtaa joukkoon. Uppopaista kroketteja kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita.
Nauti rennosti majoneesin ja ketsupin kera, salaatilla kevennettyinä.
Onpa kiva hävikkiohje Minna:) Pojan ollessa pieni tein joskus kanakroketteja,sillä ne olivat hänen herkkuaan.
VastaaPoistaKanakroketit kuulostavat kanssa hyviltä :-)
PoistaOi, tätä(kin) pitäisi joskus kokeilla!
VastaaPoistaTää on helppo kokeiltava :-)
Poista