Sivut

14.12.2013

Taattua talvilämpöä - inkivääri-taatelikakkuset kinuskikuorrutteella











Luetelkaapa mielessänne muutama maku, jotka ehdottomasti kuuluvat jouluun. Minulle ensimmäisten joukossa keikkuvat tietysti kaneli, kinkku, rosolli jne... mutta kauas eivät jää inkivääri ja taatelitkaan. Samaan kakkuun yhdistettyinä lopputuloksena on ihanaa lämpöä kielen päälle ja täydellinen vastaus sokerihampaan kolotukseen.

Viime vuonna tein tällä alunperin Delicious-lehdestä bongatulla reseptillä ison kakun. Tänä vuonna mieleni teki pieniä annoskakkusia. Kyseessä oli myös taktinen testi - kestäisikö annos kauemmin, kun kellään ei ole mahdollisuutta leikata itselleen jättisiivua ?

Lopputulos ? Ei kestänyt.


Inkivääri-taatelikakkuset 

200g (1pss) kuivattuja taateleita
1tl ruokasoodaa
3dl kiehuvaa vettä

Sekoita taatelit, kiehuva vesi ja sooda kulhossa. Jätä likoamaan ja jäähtymään.
Nosta voi pehmenemään huoneenlämpöön.

75g voita
vajaat 3dl ruskeaa sokeria (muscovado, fariini, ruoko...)
3 kananmunaa
2tl jauhettua inkivääriä

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Hiero pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi.  LIsää inkivääri. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten jokaisen jälkeen.

3,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta

Lisää jauhot ja sekoita voimakkaasti. Lisää taatelit ja liotusneste. Sekoita löysäksi taikinaksi.
Jaa taikina silikonisiin muffinssi- tai kakkuvuokiin.

2-4 palaa hillottua inkivääriä pieninä palasina.

Ripottele inkivääripalasia kakkusten päälle vuokiin ja paina ne taikinaan.
Paista uunissa 25-30min. Tarkista kypsyys tikulla. Kun tikku nousee puhtaana kakkuset ovat kypsiä.


Kinuskikuorrutus
.
Sekoita 2dl kuohukermaa ja 2dl fariinisokeria keskenään. Keitä kunnes seos saostuu. Anna jäähtyä. Levitä kakkusten päälle ja ripottele hienonnetulla hillotulla inkiväärillä.

Kuorrutus tekee kakut melkein ylimakeiksi. Jos haluat vähemmän imelää, jätä kuorrutus pois ja ripottele kakkusten päälle vain tomusokeria.

Jauhot tarjosi Myllärin Luomu osana Suomen inspiroivin leipoja -kisaa

2 kommenttia:

  1. Inkivääri, taateli ja kinuski - ihana, jouluinen yhdistelmä :)

    VastaaPoista