Sivut

16.12.2013

Jouluiset kurpitsamuffinssit



Meillä on jo vuosien ajan joka syksy tehty kurpitsamuffinsseja Jamie Oliverin ohjeella. Se on hyväksi todettu ja herkullinen. Siinä kurpitsa käytetään muffinssitaikinaan raakana, pieneksi hienonnettuna. Kurpitsasose on jäänyt keittoihin ja harvoihin kurpitsapiiraisiin - tähän saakka. Nyt bongasin Kotiliedestä kivan kuuloisen ohjeen. Lopputuloksena olikin ihanan pehmeitä muffinsseja, joiden jouluisuus tulee tietysti mausteista ja reseptiin lisäämistäni hillotuista appelsiininpaloista ja appelsiininkukkavedestä.

Kurpitsakakkuset
(muuteltu alkuperäinen resepti Kotiliedestä - Minna Salin)

24 minimuffinssia + 10 isompaa

400g kurpitsasosetta
1,5dl fariinisokeria
1 dl rypsiöljyä
1,5dl tummaa siirappia
korkillinen appelsiininkukkavettä

kuivat aineet : 
3dl vehnäjahoja
1,5dl perunajauhoja
1dl mantelijauhoa
1tl ruokasoodaa
2tl leivinjauhetta
pieni ripaus suolaa
hillottua appelsiininkuorta pieninä palasina

Kuorrutus :
200g appelsiinituorejuustoa
6dl tomusokeria (Viola-juusto oli niin pehmeää, että kunnon kuorrutukseen tarvittiin tuplamäärä sokeria)
75g voita (samoin lisäsin voita)

Sekoita kurpitsasose, fariinisokeri, siirappi, öljy ja appelsiininkukkavesi. Lisää kuivat aineet (appelsiininkuoripalat sekoittuvat parhaiten jauhoihin sekoitettuna).

Jaa paperivuoilla vuorattuihin muffinssipelteihin ja paista 175 asteessa pieniä muffinsseja 20-25 min ja isoja 30-35min. Anna jäähtyä.

Semoita kuorrutuksen ainekset ja vatkaa ne kuohkeaksi sähkövatkaimella. Kuorruta muffinssit ja koristele hillotulla appelsiininkuorella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti