Sivut

13.1.2013

Sunnuntai-aamun "pieniä ihmeitä"


Glorian ruoka & viini lehdessä oli ohje espanjalaisille churroksille. Me olemme niiden tekemistä suunnitelleet niin kauan kuin muistan. Näin sunnuntaiaamuna oli sopivan rento hetki, joten...

No, alle kaksivuotiaan kanssa nuo rennot hetket eivät yleensä kestä kovinkaan kauan ja niin kävi nytkin. Siinä hässäkässä ei sitten ohjetta ilmeisesti seurattu tarpeeksi tarkasti ja taikinasta tuli vähän löysää. Näin ollen pursottaminen ei ollenkaan onnistunut. Se niistä churroksista.

No, meillähän ei mitään yleensä heitetä pois ja itsepäisesti yritämme aina katkeraan loppuun saakka. Tällä kertaa lopusta tosin tuli ennemminkin appelsiinintuoksuinen ja makea.

Lusikalla saa taikinan öljyyn siinä missä pursottimellakin ja kun sen maustaa appelsiininkukkavedellä niin äkkiä vaihdetaan maata ja lautasella onkin "pieniä ihmeitä". Näitä söi isäntä lapsuudessaan Ranskan Ardèchen kukkuloilla.

Voilà les merveilles - "nam, nam, nam", kommentoi Toto ja nuoli suklaaganachea...

8 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvin tutulta lapsiperhe arjelta :). Hyvin ja herkullisesti pelastettu tilanne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se noiden lasten kanssa tuppaa menemään - ei sille mitään mahda.

      Poista
  2. Epätavallisesta muodostaan huolimatta nuo näyttävät herkullisilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olivatkin tosi hyviä - varsinkin sen appelsiininkukkaveden kanssa

      Poista
  3. Churrot ovat kyllä ihania! Minä teen niitä kerran vuodessa, sinä päivänä kun La Vuelta loppuu:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perinteet kunniaan ! Me ei edelleenkään olla tehty kertaakan Churroja... pitänee koittaa uudelleen jossain välissä.

      Poista
  4. Serranon perhe -sarjan jälkeen olen kärsinyt pakkomielteestä päästä maistamaan churroja ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa tehdä. Oli herkkua näin epäonnistuneenakin :-)

      Poista