Minä löysin uudenvuodenmenustamme koko vuoden parhaan alkuruoan, jotan tulen varmasti tekemään tänä vuonna useammankin kerran. Sinänsä toisto on ihan hyvästäkin. Ei meinaan mennyt ihan suunnitelmien mukaan. Possetin pitäisi kuulemma olla niinsanotusti "tumpelovarma" - No ei kyllä ole. Minä olen onnistunut epäonnistumaan sen kanssa jo pari kertaa, viimeksi uutena vuotena. Koostumus muistutti enemmänkin löysää kermavaahtoa kuin vanukasta. Greippiposset katkarapu-avokadomössöllä oli kuitenkin makuyhdistelmänä taivaallinen.
Kokonaisuudessaan menu näytti seuraavanlaiselta :
Greippiposset avokado-katkarapumössöllä
Chapon (syöttökukko) kera uuniperunoiden ja kastanjasalaatin
Suklaakonvehteja ja jäätelö ilotulitusten aikaan
Juomina : Corton-Charlemagne Grand Cru 2005 ja Tokaj 3 étoiles de l'année 2000
Tiedättehän muuten, mikä on chapon eli syöttökukko ?
Wikipedia : "Syöttökukko eli kapuuni eli salvukukko on ennen sukukypsyyden saavuttamista kirurgisesti kastroitu kukko"
Kuulostaa kamalalta, mutta kukko on muhkean rasvainen ja (osaksi varmaan juuri sen ansiosta) herkullisen makuinen. Lisäksi syöttökukot ovat EU;n alueella luomutuotantoa. Tämä perinteinen kasvatustapa myös tuottaa kookkaita yksilöitä. Tämäkin painoi reippaasti yli 3kg.
Sitä en tiedä laulaako syöttökukko eri tavalla kuin normaali kukko (?)
Ruoanlaitossa niin kuin muutenkin elämässä, pieleen mennyt ei aina ole kuitenkaan pieleen mennyt. :)
VastaaPoistaTämäkin maistui hyvältä, vaikka olikin kaukana alkuperäisestä visiosta :-)
PoistaEikö ne parhaat klassikot ole usein syntyneet epäonnistumisten kautta :). Hyvää uutta vuotta.
VastaaPoistaNiinhän ne vissiin ovat :-) Ja tämäkin oli kyllä ihanan makuista, vaikkei ihan sellaista kuin kuvittelin.
PoistaHyvää uutta vuotta !