Sivut

6.12.2013

Itsenäisyyspäivän herkuttelua


Kokonainen vapaapäivä ja ulkona vähän kurjempi keli. Meillä se tarkoittaa pidemmän kaavan iltapäiväherkuttelua. Aamupala vaihtui brunssiksi - tai siis englantilaistyyliseksi aamupalaksi vähän ennen kymmentä. Sitten jaksettiin ilman lounasta iltapäivään...

Menu suunniteltiin helpoksi ja sellaiseksi, että kaikki voivat osallistua sen tekemiseen.


Voitaikinavohvelit - mätiä lisukkeineen + kylmäsavulohitahnaa

Lämmin kalkkunasalaatti granaattiomenalla 

Juustot (Comté, Viinitarhurin juusto, vuohen gruyère ja italialainen valkohomejuusto)
 + äidin siemenleipä 

Pappagallon sitruunasorbetti 

Paradis-konvehteja ja kahvia 

Juomina : Camarguen pähkinäviini ja Poligny-Montrachet 2009 / Vieilles vignes
Lapsille tietysti vettä ja maitoa 


HERKULLISTA ITSENÄISYYPÄIVÄÄ KAIKILLE !  


Alkuruoka 
Voitaikinavohvelien kohdalla Copycat kopioi jo melkein vuosi sitten kopioitua uudelleen. Oli edelleen hyvää. Parasta oli se, että isommat pojat saivat sekä muotilla leikeltyä sydämet voitaikinasta että paistettua ne vohveliraudalla.

Lohitahnaan laitettiin : 

puoli purkkia Philadelphiaa
desin verran kreikkalaista jugurttia
puolen sitruunan kuori ja mehu, 
suolaa, mustapippuria, 
Espelette-chiliä, 
persiljaa ja kapriksia. 

Sitten vaan kirjaimellisesti sekoitettiin. 


Lämmin kalkkunasalaatti pääruoaksi

1-2 kalkkunan koipea
Tannisen Chilinen savustettua valkosipulihilloketta 
kiinalaista viismaustetta, kanelia
suolaa, pippuria
voita 
sitruunan kuorta ja mehua 
persiljasilppua
timjaminlehtiä 
muutama porkkana

3 isoa perunaa
vihreää salaattia
granaattiomena

Sotke mausteet voihin ja levitä kalkkunankoipien nahan alle. Anna maustua tunnin verran. 

Lämmitä uuni 220 asteeseen. Leikkaa muutama porkkana paloiksi vuokaan koipien viereen suolalla ja pippurilla maustettuina. Laita kalkkunankoivet uuniin. Laske lämpö kymmenen minuutin kuluttua 190 asteeseen ja anna kypsyä runsaat puolituntia. Laske lämpö 120 asteeseen ja anna kypsyä vielä n.20min. Nosta kalkkuna vetäytymään. 

Ota kalkkunan paistolientä erikseen salaatinkastikkeeksi. 

Keitä muutama peruna melkein kypsäksi. Leikkaa palasiksi ja ruskista pannulla pinnaltaan rapeiksi. Suolaa ja pippuroi. 

Pese salaatinlehtiä ja levitä isolle lautaselle. Kaada päälle pannusta perunat. Kalkkunan palasia riivittyinä ja porkkanat. Päälle ripotellaan granaattiomenan siemeniä. 

Tarjoile heti, ettei salaatti ehdi nahistumaan. Lopuksi voi lautasella valuttaa hiukan paistinlientä kastikkeeksi.


2 kommenttia:

  1. Nuo vohvelit saivat veden kielelle, voi nam! pitääkin pistää vohvelitehdas pystyyn, samallahan sitä pyöräyttää suolaisia ja makeita ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä - ja minusta niissä parasta on helppous, kun voi nakittaa jälkipolvelle :-)

      Poista