Sivut

4.4.2013

Mistä on äidin herkku tehty ? Punajuuresta, omenoista, fetasta...


Tämä on yksi suosikeistani jo vuosien takaa ja helppo valinta synttärimenun alkupalaksi.

Alunperin reseptissä käytettiin raakoja punajuuria, mutta kun kaipasin hiukan makeampaa yhdistelmää kirpakan omenan kanssa, niin tällä kertaa punajuuret kypsennettiin uunissa folioon käärittyinä, suolalla ja balsamicolla höystettyinä.

Omenan on hyvä olla sellainen happaman kirpeä. Granny Smith on lajikkeena juuri sopiva.


Punajuurta Granny Smithillä ja fetalla

(4 hengelle alkupalaksi)

3-4 pienehköä punajuurta
balsamiviinietikkaa
suolaa
1-2 Granny Smith -omenaa 
pinjansiemeniä
fetajuustoa
rucolaa
mustapippuria myllystä

Leikkaa punajuuret ristiviillolla melkein halki. Kääri folioon ja lorauta kullekin mukaan ruokalusikallinen balsamiviinietikkaa ja ripottele suolaa. Kypsennä 200 asteessa 30 - 45min eli kunnes veitsi sujahtaa pehmeästi läpi ja punajuuri on kypsää.

Anna punajuurien jäähtyä huoneenlämpöisiksi ja kuori ne.

Leikkaa omenat ja punajuuret haluamasi kokoisiksi paloiksi. Huuhtele feta. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla ja pese rucola.

Kokoa annokset lautaselle : rucolaa, punajuurta, omenaa, fetamuruja ja pinjansiemeniä. Punajuuri tahraa muut ainekset, joten sen on ehkä hyvä olla pohjimmaisena, jollet halua vaaleanpunaisia omenapaloja. Lisää myllystä mustapippuria makusi mukaan.

Suihkauta päälle halutessasi vähän lisää balsamicoa ja nauti.

10 kommenttia:

  1. Teinpä täs yks päivä melkeinpä identtisen salaatin. Omena+punajuuri+feta tai aurajuusto on kyl aika lyömätön combo!

    VastaaPoista
  2. Ooh, onpa hyvänoloinen resepti. Mulla onkin punajuuria jääkaapissa.

    VastaaPoista
  3. Punajuuri on juureksista suosikkini. Tämän tapaista tulee välillä tehtyä fetan, vuohenjuuston tai auran kanssa. Omenat vain on aina puuttuneet. Pitää ensi kerralla laittaa niitäkin, antaa varmasti hyvän lisän.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen oikeastaan vasta taas löytänyt punajuuren uudestaan. Tuossa välillä sitä meni lähinnä äidin etikkapunajuurena tai rosollissa.
      Ihanaa tuollaisena vähän makeana uunista otettuna. Omena sopii minusta tosi hyvin, mutta sen pitää sitten olla sellainen oikeasti hapan - kuten Granny Smith.

      Poista
  4. Tuossa onkin kaikki herkkuainekset:) Punajuuri on ihana puolikypsien juustojen kanssa ;ihana salaatti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Punajuuri ja juustot sopivat aina. Minä olen syönyt tätä tällä viikolla useammankin kerran, enkä ainakaan vielä ole kyllästynyt.

      Poista
  5. Aivan varmasti olisi myös minun herkkuni! Omena ja punajuuri sopii niin hyvin yhteen ja feta myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitä sitten vaan tekemään - punajuuret ovat näin keväälläkin vielä tosi hyviä. Meilläkin oli sellaisia oikein makeita viime kesän sadosta.

      Poista