Sivut

21.2.2013

Tortillakestit


Tortillat ovat meidän perheessä kaikkien lemppareita. Lapset tykkäävät, kun pääsevät rullaamaan ja aikuiset tykkäävät, kun lapset tykkäävät ja kaikilla on hauskaa.  Tortillat ovat myös ihan kevyttä ja terveellistä syötävää, kunhan ei sotke sekaan juustoisia ja kermaisia kastikkeita.Ainakin meillä lapsiin uppoaa uskomaton määrä kasviksia, kun tarjolla on myös tomaattia, porkkanaa, kurkkua ja muita herkkuja palasina tortillan sisään kääräistäväksi.

Savupaprikan tuoksu ja maku vievät tämän muuten aika standarditäytteen ihan uudelle tasolle. Kun mukaan lisää vielä mintulla ja korianterilla höystetyn tomaattisalsan ja kermaisan kypsää avokadoa, ollaan aika lähellä tämän äidin ikisuosikkia.

Koska tortilla on myös jonkunlainen lettu (maissi-sellainen) niin lienee paikallaan myös muistuttaa sivupalkin kyselystä. Käykääpä klikkaamassa, jos ette vielä ole suosikkianne valinneet.Vielä on muutama päivä aikaa.

Täytyy tosin myöntää, etten vielä koskaan ole tortillalettuja itse tehnyt. En vaan luota kykyyni saada niitä tarpeeksi litteiksi. Kaiken lisäksi siinä ainoassa tänä vuonna katsomassani jaksossa Master Chefiä kilpailijat saivat tortillaprässinsä hajotettua ja homma näytti aika tuskaiselta sen jälkeen.

Siispä resepti alkaa sanoilla : "Osta paketti tai kaksi valmiita tortillalettuja..."

Lisäksi tarvitset :

4 broilerin rintafilettä

marinadia varten 
kahden sitruunan mehu
2 valkosipulinkynttä
1 rkljeeraa eli juustokuminaa
1 rkl korianterinsiemeniä (jauhettuna tai kokonaisina)
1 rkl savupaprikaa
(kuivattua chiliä maun mukaan)
3 rkl oliiviöljyä

suolaa & pippuria

pannulle yksi punainen ja yksi keltainan paprika siivuina
1 iso punasipuli siivuina


Leikkaa broileri palasiksi ja laita marinadiin pariksi tunniksi. Lämmitä grillipannu. Lisää kanaan hivenen suolaa ja pippuria ja sekoita oliiviöljytilkassa paprikan ja sipulin kanssa kuumalla pannulla. Kypsenä aina välillä sekoittaen kunnes kana on kokonaan kypsää.

Tarjoila tortillalettujen sisällä tomaattisalsaa, avokadoa ja muita toivomiasi herkkuja

Tässä vielä ohjetta sille tomaattisalsalle. Parasta olisi, jos kaikki yrtit olisivat tuoreita, mutta kuivattu minttu toimi ihan hyvin. En raaskinut millään ostaa sitä ruipakkaa mintturuukkua, jonka kaupasta olisin löytänyt. Ei ollut tosiaankaan hintansa väärtti.

Tuoretomaattisalsa : 

6 tomaattia pieninä kuutioina
1/2 punasipuli hienonnettuna
1 rkl oliiviöljyä
puolikkaan limen mehu
tuoretta korianteria ja minttua
Sekoita salsan ainekset, lisää suolaa ja pippuria maun mukaan ja tarjoile.

14 kommenttia:

  1. Tortilloista en ole koskaan kauheasti välittänyt mutta sen sijaan rakastan muunlaisia maissipohjaisia leipäsiä,joista opin pitämään Venezuelassa asuessani. Mutta tuo salsa,se vasta onkin hyvää ja usein tuollaist tuleekin tehtyä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se voi olla kuin hyvää, kun siihen laitetaan paljon minttua ja korianteria

      Poista
  2. Mä luin koko ajan, että tortillakeksit.... Enkä ollenkaan aluksi ymmärtänyt mistä on kyse. Täytyisköhän opetella lukemaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hihii... tortillakeksit olisivatkin hauska testauksen aihe. Tortillalasagneahan tuli jo jossain vaiheessa kokeiltua.

      Poista
  3. Itekki luin että keksit,mutta oli miten oli,jotenki rupes tekeen mieli tortilloja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun piti oikein tarkistaa, oliko mulla kirjotusvirheitä... Tortilloihin tulee himo. Niitä tulee myös aina syötyä liikaa. Meillä ei ikinä jää mitään tähteitä, kun on tortillaa pöydässä.

      Poista
  4. Meillä myös :) ja täytteitä on montaa eri sorttia ja kauhea kina millä täytteellä aina tehdään ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, paljon kaikkea mahdollista pöytään ja kukin valitsee herkkunsa. Tuo ylläoleva on minun suosikkiyhdistelmäni.

      Poista
  5. 90-luvun alussa kun ei valmiita saanut, täytyi tehdä letut itse. Piirakkapulikka oli oiva apu kaulitsemiseen.
    nim.merk. Kaliforniassa asunut, et oli pakko saada (myös sushia tehtiin jo sillion, onneks oli tokiokan)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se on, että kun on pakko saada niin on pakko saada... Minulla ei taitaisi kärsivällisyys riittää piirakkapulikalla.

      Poista
  6. Meilläkin kuuluu koko perheen herkkuihin :).

    VastaaPoista
  7. Minna, saamme nauttia näistä nyt aina kun nuoremme saapuvat kotiin! Hyvää!

    Oma ruokakiinnostukseni alkaa käydä kohti kevättä eli se tarkoittaa grillikauden lisukkeita ja etenkin salaatteja, myös niitä ruokaisia.

    Silti, Meri & co saisivat taas tulla meille tekemään tortilloja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tortillat ovat ihania ja kun ne on tehnyt itselle rakas henkilö, maistuvat ne vielä paremmilta :-)

      Poista