4.9.2017

Elokuun luetut : ihailua ja mutinoita

Tänä vuonna pääsivät syksy ja syyskuu yllättämään vielä normaalia enemmän.  Nyt jo käytiin ostamassa hanskoja ja pipoja, vaikka oma mieleni on jäänyt jonnekin juhannuksen tienoille. Uskottava se on. Nilkat palelevat ilman sukkia.

Ihania kirjoja

Lukukuukautena elokuu oli kirjojen määrässä huikeita kesäkuuta ja heinäkuuta pienempi, mutta laadussa ei jääty jälkeen yhtään. Siitä pitää huolen jo pelkästään yksi luettu kirja eli Anni Kytömäen Kivitasku. Ihastuin. Eikä minua yhtään harmittanut lukea myöskään Jatkuu! -kokoelmaa. Fanifiktio on varsin viihdyttävä ja ajatuksia herättävä formaatti.

Pientä pohdintaa vaati myös Jukka Laajarinteen Muumit ja olemisen arvoitus. Filosofia äänikirjana ei ollut ehkä paras mahdollinen idea.

Kivaa oli myös Toton kanssa jatkunut tapa äänikirjoista iltasatukirjoina. Marjatta Kurenniemen Onnelin ja Annelin talo päätyi peräti Toton arviovideolle ja Tove Janssonin Näkymätön lapsi kuunneltiin huolella sekin. Kaikkiaan elokuun aikana tuli kuunneltua neljä äänikirjaa, mikä ei ole yhtään hullummin.

Yksi viihdefantasiakin kuukauteen mahtuu - tietysti. Magic-sarja jatkui Magic Breaks osalla. Yhtä viihdyttävä kuin edellisetkin.

Pahalla päällä ? 

Siitä elokuu oli vähän erilainen kuukausi, että taisin olla erityisen kriittisellä tuulella. Kuukauden 10 luettuun kirjaan mahtuu peräti neljä, joista mutisin. Eri syistä tosin.
- Tähtien sodasta (tai oikeammin yhdestä mahdollisesti tapahtuneesta suhteesta) juoruilu (Carrie Fisher: The Princess Diarist)ei oikein sytyttänyt,
- trilleri ei pelottanut (S.L.Tremayne: Jääkaksoset),
- sinkkuelämästä kertova romaani sai lähinnä säälimään nuorta sukupolvea (Henriikka Rönkkönen: Mielikuvituspoikaystävä) ja
- monen kehuma kirja ja yksi syksyn kirjatapauksista (Selja Ahava: Ennen kuin mieheni katoaa) ei oikein koskettanut.

Tiedä sitten, oliko vika lukijassa vai kirjoissa...


Noin muuten... ? 

Muuten elokuussa juhlittiin esikoisen rippijuhlia, pidettiin kesän toinen (joillakin jo kolmas) lukumaraton, pohdittiin tv-sarjoja ja testattiin kahvin kestotilauspalvelua. Aktiivinen kuukausi siis, vaikka puolet oli lomaa.

2 kommenttia:

  1. Paljon on mahtunut sinunkin elokuuhun. Mukavaa syyskuuta Minna!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vauhdilla meni elokuu. Aurinkoista ja raikasta syyskuuta Outi!

      Poista