15.8.2017

Ruokaa kotiin - Wolt!

Minä olen aina heikkona kaikenlaisiin uusiin palveluihin. Kahvipalvelu Slurp on testauksessa ja nyt päädyin viimein testaamaan myös ruoan kuljetuspalvelu Woltia.

Wolt on puhtaasti kotiinkuljetuspalvelu. Tietyn alueen ravintolat tarjoavat annoksiaan sen kautta ja Wolt kuljettaa ruoat kotiin maksua vastaan.

Minun piti testata Woltia jo kauan sitten, mutta kun pyörin pääasiassa Espoossa, oli valikoima lievästi sanottuna rajallinen (eli alkuun sitä ei edes ollut). Nyt sitten Tapiolan ja Iso Omenan ravintolamaailmoiden laajennuttua päätin kokeilla, varsinkin kun Wolt on kovasti innokas saamaan uusia asiakkaita ja ilmaiskredittien määrä kasvoi suhteessa aikaan sovelluksen lataamisen / profiilin luomisen ja kokeilun väliseen aikaan.

Tutkailin siis päivällä valikoimaa - aikaa tilauksesta ruokalastin saapumiseen pitäisi varata noin vajaa tunti. Tilausta illansuussa aloittaessani oli aika kasvanut 80 minuuttiin (ruuhka-aika), mutta ilokseni huomasin ajan lyhenevän heti, kun tilaus oli luettu. Aikahan on kuitenkin päivittyä arvio eli se muuttuu matkan varrella heijastamaan todellisuutta.

Valinta osui Momo Tokoon eli Ramen nuudeleita tarjoavaan Iso Omenan ravintolaan. Tilaukseen kasattiin kolmenlaisia nuudeleita ja, ihan vain nirsouskohtauksen varalta, pari annosta Bao-pullia.


Kaikkiaan mietimme Woltista seuraavaa:

Hinta:

Tuli halvemmaksi kuin meidän perheen ravintolakäynti. Tilaus pysyi kurissa ja juomat löytyivät kotoa.

Kuljetusmaksu 6,90€ olisi tuntunut vähän isolta ilman Woltin tarjousta, vaikka itse hakemiseen kuluva aika ja auto + bensa tietty pitäisi ottaa huomioon. Niissä kustannus vain jotenkin jää piiloon. Ehkä pitäisi mieluummin laskea bussilippuja, joiden kanssa meidän perheen ravintolalle kulkeminen olisi kai euron tai pari kuljetusmaksua kalliimpaa.


Ruoka:

Woltin valikoima ainakin Espoossa kallistuu vähän sinne pikaruoan puolelle, mitä tietysti kuljetuksen helppouden osalta voi odottaakin.

Ramenit olivat kokemuksena sarjaa ihan ok. Ei sen enempää eikä vähempää. Bao-pullat olivat ihanan pehmeitä ja ilmavia, mutta täytettä olisi ehkä saanut olla hieman enemmän. Ei siis mikään varsinainen gourmet-kokemus, mutta kyllä tuo arki-iltana vatsan täytti.


Palvelu:

Tilaaminen oli helppoa ja tilauksen seuranta auttoi malttamatonta pysymään kärsivällisenä.

Minuutit vähenivät (melkein -  muistattehan arvion päivittymisen) koko ajan.

Kaikkiaan palvelu kestää ehkä hetken, mutta kun sen osaa ottaa huomioon, niin luvatussa ajassa pysyttiin ihan kiitettävän hyvin.


Käytänkö uudelleen? 

Ehkäpä hyvinkin. Varsinkin työpaikalla voisi tilata useamman henkilön lounaan samalla kertaa tai sitten herkut johonkin lounaspalaveriin.

Kotona voi tulla käytettyä vähän harvemmin. Ehkä me kuitenkin sitten liikumme itse joko hakemaan tai istumaan ravintolaan ihan paikan päälle.
Toisaalta... voin kyllä kuvitella jonain kiireisenä päivänä paikasta toiseen kiitäessä tilaavani ruoan niin, että se saapuu paikalle vähän aikaa perheen jälkeen. Minuuttipeliähän tämä toisinaan muutenkin on.

8 kommenttia:

 1. Olen miettinyt Woltin testaamista useampaan otteeseen ja kun huomasin tekemäsi arvostelun, oli pakko tulla lukemaan kokemuksia :) Taidanpa ensi viikolla rohjeta kokeilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin mietin ja pohdin pidemmän aikaa, mutta kyllähän kaikkea kannattaa kokeilla! Eikä tämä nyt varsinaisesti mikään huono palvelu ole.

   Poista
 2. Kyllä tätä palvelua pitää kerran ainakin testata!
  Kiitos rehellisestä mielipiteestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palveluja pitää aina testata - eihän sitä muuten tiedä, mikä sopii itselle :-)

   Poista
 3. Olemme juuri Woltin kantaman ulkopuolella, joten olemme kieli pitkällä odottaneet alueiden laajenemista. Sellaisena perheen spesiaalijuttuna voisi käyttää silloin tällöin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No höh, toivottavasti laajenee pian. Kaipa se on vähän käyttötiheydestä kiinni.
   Kyllä tämä ihan kokeiltava palvelu on ja tosiaan spesiaalijuttuna toimii. Minä ehkä tulen käyttämään juurikin helpottamaan minuuttiaikataululla viiletettäviä päiviä.

   Poista
 4. Woltista on tänä kesänä tullu mulle vakiosovellus, vaikka eivät vielä toimitakaan Pohjois-Helsinkiin saakka! Mutta on helppo hypätä autoon, ja hurauttaa hakemaan valmiit ruuat. Isot pluspisteet tulee ehdottomasti tosta sovelluksesta, ja sen helppokäyttöisyydestä. Kunhan vaan vielä saisi sen kuljetuksen kotiin saakka...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllähän se nopeuttaa, kun ei tarvitse paikan päällä valita ja odotella valmistumista :-)
   JA sovellus on tosiaan helppo käyttää.

   Poista