7.5.2014

"Se on kiinni enää vain paistoajasta" - mutakakku-resepti numero 2


Eivät menneet Copycatin mutakakkukokeilut ihan putkeen.

Kun nyt kuitenkin olen sinnikästä sorttia ja selaamistani vanhoista lehdistä löytyi vähän erilainen mutakakkuresepti, niin pakkohan se oli testata. Huolimatta isännän pienistä mutinoista vyötärölle kertyvistä lisäsenteistä jatkuvien kakkukestien vuoksi. Niin kauan kun lapset eivät valita ja kakku uppoaa...

Resepti nro 2 on astetta ensimmäistä helpompi. Siinä ei nimittäin tarvitse munia ja sokeria vatkata. Munien rakenne vain kevyesti rikotaan. Siksi ehkä taikinasta tulikin sellainen ihanan tumma ja kiiltävä.

Yksi kohta tästäkin reseptistä puuttuu. Paistoajan jälkeen kakku taisi olla vallankin mutainen, mutta... en huomannut ottaa sitä HETI pois vuoasta ja niinpä se jatkoi vielä vähän kypsymistä - pahus vieköön. Neljättä kertaa en kuitenkaan mutakakkua rupea tähän hätään tekemään. Koitanpa vaan muistaa ensi kerralla. Siis muistakaa tekin :

Se on kiinni vain paistoajasta!

Tällä kertaa kakun kaveriksi tuli kokeiltua myös pakkasesta löytyviä banaanipaloja - tai pikemminkin niiden pohjalta tehtyä jäätelöntapaista.

Tämä mutakakkuresepti siis löytyi vuoden 2007 Glorian ruoka ja viini-lehdestä. Kannatti siis lehti säilyttää. Siinä on vielä muutama muukin kokeilunarvoiselta näyttävä ohje, joten säilytyspinoon vaan...

Mudcake

150g voita
3 dl sokeria
1,5dl vehnäjauhoja
vaniljaa reippaasti myllystä
ripaus suolaa
4rkl kaakojauhoa
2 kananmunaa
(voita ja korppujauhoja,jollet käytä silikonivuokaa)

Pane uuni lämpiämään 200 asteeseen. Sulata voi ja jätä hetkeksi jäähtymään.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munien rakenne kevyesti rikki ja yhdistä voisulan kanssa. Kääntele kuiviin aineisiin tasaiseksi taikinaksi (Ai, että olikin ihanan kiiltävää ja tahmaista).

Ohjeessa käskettiin kaatamaan taikina 24cm halkaisijan irtopohjavuokaan, mutta minä laitoin 20 cm halkaisijan silikonivuokaan. Siltikään ei näyttänyt mitenkään ylenmääräisen paksulta kakulta.

Paista kakkua uunin keskitasolla noin 20min. Tällä kertaa olin tarkkana ja käytin peräti uunin kelloa + hälytystä.

Sekoita tehosekoittimessa pakastettuja banaanipaloja ja mustaherukoita. Lisää isosti vaniljaa ja sen verran maitoa, että kone jaksaa pyöriä. Tarjoile heti vielä hieman lämpimän kakun kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti