29.5.2014

Listasinpa kesälukemista minäkin...Nyt se alkoi - nimittäin bloggaajien valmistautuminen kesään.
Anna minun lukea enemmän -blogin Annami taisi ehtiä ensimmäiseksi listaamaan lukulistaa kesäksi - hän valitsi lukematta jääneitä kirjoja omasta hyllystään kunnianhimoisena tavoitteenaan lukea 30 kirjaa kesän aikana.

Minä en taida hyllyistäni löytää ihan noin montaa lukematonta kirjaa (paitsi miehen opuksia ja niitä en taida jaksaa kovinkaan montaa ref. esimerkki alla), mutta tässä nyt alkuvalikoimaa. Tämä lista antaa myös joustovaraa lisätä vastaan tulevia ihanuuksia...

Painettuja kirjoja luen kotona, töiden lomassa, mutta lomalle en ajatellut kantaa yhtään paperista mukanani. Lomaa varten täytän Kobon e-kirjoilla ja puhelimen äänikirjoilla. Kevyet matkatavarat ovat kaiken a ja o, vaikka autolla liikkeellä ollaankin. Pitäähän kyytiin mahtua muutama matkatuliainen (ja isännän kotiutettavat viinit)

Tästä lähdetään liikkeelle - kesähän alkaa kesäkuussa eikös vain ? Kalenterin mukaan siis virallinen kesäkausi alkaa jo sunnuntaina, vaikka keli viekin ajatukset enemmän tuonne syys-lokakuulle. Miten siellä voikin olla niin kylmä ?


Painetut käteen osuneet kiinnostavat

Ernest Hemingway : Käärme paratiisissa - Tämän olen lukenut joka kesä jo vuosia ja vuosia. Aina yhtä ihana ja totta kai luettavana myös kesällä 2014

Stephen Jay Gould: The Lying Stones of Marrakech - Tämä on niitä isännän kirjoja. Varmasti mielenkiintoista luettavaa, mutta yksi kesässä riittää. Minä tarvitsen seuraksi myös fiktiota. Esseitä historiasta luvassa siis.

Jonas Konstig: Totuus naisista - Tämän on odottanut yöpöydällä jo jonkin aikaa. Kesällä sitten.

Anitta Kaitajärvi : Rikotut kuvat - Sotatarinakauteni jatkuu. Vaikka eihän se oikeastaan ole minun kauteni vaan tänä keväänä on ilmestynyt useampi hieno teos. Neljäntienristeys ja Kultarinta jo vetivät minut historiaan. Saa nähdä, miten Rikotut kuvat sopii kesääni.

Bernhard Schlink : Lukija - yöpöydän tyhjennystä. En tiedä kirjasta oikeastaan mitään.

de la Roche : Jalna - Minä en muista koskaan lukeneeni Jalna-sarjaa. Kirjaston vaihtohyllystä käteeni tarttunut Jalna lienee sopivaa kesäluettavaa.

George R.R. Martin : Storm of Swords - Tämäkin on odottanut jo kauan vuoroaan yöpöydällä. Ehkäpä tasaisesti eteenpäin soljuva loppumaton tarina soveltuu rentouttavaan kesäoloon -ihan kuin kesäaikaakin olisi loputtomiin.


Kobosta löytyy vielä muutama aloittamaton eli tasan kolme 165 kirjan otoksesta :

Sophie Hannah : Little Face - Hankin, kun kirjailijan kerrottiin aloittavan uutta Poirot-kirjaa. Pitäähän sitä nyt tarkistaa, onko hänestä siihen. Sitten vaan on jäänyt odottamaan. Syykin on tuttu. Kirjassa kai tapahtuu lapselle jotain ja minähän tunnetusti en oikein sellaisia halua lueskella.

Fedor Dostojevski : The Idiot - Dostojevskia englanniksi ? Hmmm... jää harkintaan.

Sun Tzu : The Art of War- Ei taida tämäkään olla siitä helpoimmasta päästä. Ehkä sitten, kun on oikein rentoutunut.


Eihän se kesä tietenkään ikuisesti kestä. Ehkäpä noilla jo pääsisi alkuun ja saisi edes yöpöydän siivottua.

Mitäs teillä muilla taas onkaan kesän lukulistalla ?

6 kommenttia:

 1. Martinin kirjasarja kiinnostaa minuakin, mutta en taida sitä kesällä aloittaa, vaikka kaksi ensimmäistä osaa kotoa löytyykin. Ongelmana on se, että ne ovat tarkalleen ottaen poikaystävän eivätkä minun, joten eivät ole ihan sopivia omaan kesähaasteeseeni. Sophie Hannahin Poirot-kirjan aion lukea viimeistään sitten, kun suomennos ilmestyy (suomennos nyt ainakin hankitaan kirjastoon), vaikka suhtaudunkin kirjaan hieman epäileväisin mielin. Noh iloisesti yllättyminen on aina mahdollista. Minäkin voisin lukea Dostojevskia englanniksi, Crime and Punishment on nimittäin tarttunut mukaani jostakin pokkaritarjouksesta, mutta enpä vielä tiedä uskallanko.

  Hyvää kesää ja toivottavasti kesäsi sisältää hienoja lukuelämyksiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen vähän skeptinen tuon uuden Poirotin suhteen - saa nähdä. AInakin se tulee varmaan olemaan kaupallinen menestys, kun kaikki haluavat vähintäänkin haukkua... Hyvää kesää sinullekin!

   Poista
 2. Oi Jalna-sarja! Muistan että mummolassa oli kai koko sarja ja varhaisteininä ahmin ne kaikki.Sen jälkeen ei kyllä niitä ole tullut luettua..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulta on koko Jalna jotenkin jäänyt väliin - tai ainakaan en muista...

   Poista
 3. Luin Jalna-sarjaa joskus teininä, mutta muistelen että se tuntui tylsältä sen aikaisiin kirjaodotuksiin nähden. :) Dostojevksin Idiootista pidin, kun sen jokunen vuosi sitten luin. Paksu opus, mutta ehdottomasti lukemisen arvoinen. Hyvää (luku)kesää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen tosiaan tuon Jalnan jotenkin välttänyt. Nimen olen tiennyt suurin piirtein aina, mutta jotenkin jäänyt lukematta.

   Poista