2.4.2014

Perhostellen vuosi lisää


Se tuli mittariin taas uusi luku. Nyt pitää sanoa 21 eikä 20... Täytekakkua ei kukaan oikein ehtinyt tekemään, mutta kuppikakut ovat aina nopeat ja hyvät. Samalla tuli testattua tuo perhosmalli, jota olen katsellut monta vuotta sillä silmällä. Yksi ylivedettävä lisää listalta "mitä haluan tehdä ennen kuin täytän...25"

Huomaan tässä, että tomusokeri puuttuu kuvasta, mutta ei kai sillä niin merkitystä ? Pääasia, että olivat hyviä. Samalla tuli tyhjennettyä pakkasesta viimeiset metsämansikat. Niitä löytyy muutama itse kuppikakuista, mutta pääasiassa ne päätyivät hillosilmäyllätykseen sisälle.

Ikinuoren äidin perhoskuppikakut 
(10 suht isoa)

125g pehmeää voita
1,5dl sokeria
vaniljaa vaniljamyllystä
2 kananmunaa
2dl jauhoja
0,5tl leivinjauhetta

Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita joukkoon vanilja ja vatkaa sitten munat yksitellen sekaan. Lisää jauhot ja leivinjauhe ja sekoita pehmeäksi taikinaksi.

Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 180 asteisessa uunissa 15min tai kunnes taikina on kypsä. Anna jäähtyä.

Keitä hilloa hillosokeripussin kyljen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä.

Vatkaa Vispiä vaahdoksi.

Leikkaa veitsellä muffinsista "kansi" pois. Tiputa kuoppaan pohjalle metsämansikka-mustikkahilloa ja päälle iso lusikallinen kermavaahtoa. Asettela kannen puolikkaat "perhosen siiviksi". Koristele sokerikoristeilla ja ripottele päälle halutessasi vielä tomusokeria.

p.s. piti oikein korjata terminologiaa ennen julkaisua. Nämähän ovat tietysti kuppikakkuja (kuorrutusta ja koristeita) eivätkä muffinsseja (sellaisia yksinkertaisia, ilman kuorrutusta).

8 kommenttia:

  1. Onnea!
    Olen muuten miettinytkin, onko kuppikakulla ja muffinssilla muuta eroa kuin tuo kuorrutus. Hans Välimäen kommentista olin jossain ohjelmassa ymmärtävinäni, että muuta eroa ei ole. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole minäkään muuta eroa keksinyt... aika sekaisinkin tulee termejä käytettyä, mutta yritän blogissa olla edes sinnepäin systemaattinen.

      Poista
  2. Onnea! On muuten tosi vaikeaa käsittää olevansa jo yli 20 v ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Joo, vastahan sitä tuli täysi-ikäiseksi ;-)

      Poista