21.4.2014

Pääsiäisen porkkanaspiraali



Kinuskikissan kirjassa oli porkkanaleipää kierteenä. Kun pääsiäisviikonloppuna sitten huomattiin, että leipä olikin melkein loppu ja kaupat kiinni, päätin tehdä oman versioni. Tämä ei siis ole ihan samanlainen, mutta hyvää kyllä näinkin.

Spiraalin kierrettyäni leikkasin veitsellä paloja melkein irti toisistaan ennen loppukohotusta. Näin saimme mukavasti taitettua palat irti kypsästä leivästä.

Pääsiäisen porkkanaspiraali

2 porkkanaa raastettuna
5dl piimää
2pss kuivahiivaa
1rkl suolaa
2rkl siirappia
6dl jyväisiä sämpyläjauhoja
2dl suirleipäainesta
2-3dl hiivaleipäjauhoja
2,5dl ohraryynejä

Voiteluun : 1muna

Lämmitä hiiva kattilassa vähän kädenlämpöistä kuumemmaksi. Sekoita kulhossa porkkanaraaste ja piimä, lisää hiiva. Lisää joukkoon suola, siirappi ja ohraryynit. Vaivaa jauhot taikinaan vähitellen.

Jätä taikina kohoamaan peitettynä noin tunniksi. Leivo pitkulaksi ja kierrä spiraaliksi leivinpaperin päälle. Paina veitsellä palojen välit melkein pohjaan saakka. Anna nousta vielä 20min ja voitele lopuksi kevyesti vatkatulla munalla. Paista 175 asteessa 20-30min.

Voit tehdä myös kaksi pienempää leipää tai valmiiksi sämpylöinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti