31.3.2014

Takaisin maanpinnalle - pihistelyn vaikeus & luopumisen säästövinkki


No niin, näinhän se menee. Viime viikolla ihmeteltiin ruokalaskun pienuutta. Tällä viikolla sitten taas palattiin todellisuuteen.  Viikon ruokamenot kohosivat melkein 35% eli 66 euroa. Loppusummaksi päätyi 256€. Kulujen kasvuun löytyy yksi selkeä syy.


Viikon säästövinkki : tee itse ja syö kotona! 

Ulkona syöminen tulee kalliiksi. Äiti nimittäin humputteli keskiviikkona ja söi lounaan päivällä Kuppi & Muffini kahvilassa (13€) ja vielä illallakin Copas y Tapasissa (44€). Siinähän se erotus sitten jo melkein olikin. Jos olisimme käyneet syömässä koko perheen voimin, olisimme kevyesti TUPLANNEET koko viikon ruokabudjetin.

Kannattaa siis harkita tarkkaan, milloin lähtee ravintolaan ja mihin ravintolaan. Tiukan budjetin aikoina nousevat hyvän hinta-laatusuhteen omaavat paikat arvoon arvaamattomaan. Aina välillä kun on kuitenkin ihan kiva nauttia muiden tekemistä herkuista.

Vinkkejä saa mielellään listata kommentteihin! Minulla näin ensimmäiseksi tuli mieleen La Cantine Munkkiniemessä.


Mitä kotona syötiin ? 

Tällä viikolla oli aika kiiireistä työrintamalla. Ruokaa toki syötiin, mutta ruoanlaitto korvattiin kieltämättä useaan kertaan edellisen illan tähteitä lämmittämällä. Eikä siinä mitään, pienellä täydennyksellä tähteistä saa herkullista ruokaa koko perheelle.

Ruokalistalta löytyi siis pestopastaa ja pestoa piirakan pohjassa, uunikanaa syötiin uunijuuresten kera ja seuraavana päivänä pastassa. Kala meni paneroiduksi pakastekalaksi ihan pelkästään nopeuden takia. Chili con Carnea syötiin parillakin aterialla, vähän lisukkeita muunnellen.

Viikon ylivoimaisesti paras pikaruoka oli uudenlainen papusoppa. Ei, tässä ei ole kyse perinteisestä purkkirokasta (hyvää toki sekin), vaan Master Chef -tason purkkioivalluksesta. Nopeaa ja herkullista - tästä tulee meidän perheen "äkkiä, hyvää"-vakio.

Makean herkutteluun riitti tällä viikolla banaanikakkua useammaksikin päiväksi ja viikonlopuksi tehtiin mustikkakakku. Tosin äiti oli leipomustensa kanssa myöhässä - kakku tehtiin vasta lauantaina, mistä tulikin noottia nuorisolta. Äkkiä näköjään tottuvat perjantaiherkkuihin, eikä saavutetuista eduista tingitä...

Tämä viikko alkaa edellisen viikon tähteillä. Tosin tähteet ovat kerrankin luksusluokkaa. Jääkaapista löytyy nimittäin kokonainen broileri... Salaattia tiedossa illaksi siis.

4 kommenttia:

 1. Ulkona syöminen on kyllä todella kallista. :( Ja pahinta on, jos ruoka osoittautuu pettymykseksi ja joutuu toteamaan, että kotona olisi saanut parempaa ja halvemmalla. Mutta tokihan sitä joskus täytyy päästä ravintolaan herkuttelemaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, joskus on kiva käydä ravintolassa, mutta kyllä lapsiperheellä on pähkäilemistä. 1) minne voi mennä lasten kanssa 2) missä saa sitten myös rahoilleen vastinetta. Ei ole ihan helppoa, vaikka asummekin pääkaupunkiseudulla ja tänne on viime vuosina ilmaantunut paljon uusia kivoja paikkoja.

   Poista
 2. Vietin juuri viikonlopun Tallinnassa, jossa kolmen ruokalajin päivällinen tosi kivassa ja laadukkaassakin paikassa maksaa viineineen sen päälle parikymppiä. Huhheijaa tätä Suomen hintatasoa. Ja usein myös laatutasoa. Kansallisravintolamme Rossot ja Amarillot on musta juuri kuvaavia; kalliita ja hengettömiä ruoan sekä sisustuksen suhteen.

  Ja vielä kertaalleen kiitos papusoppapostauksesta, testin sen pikimmiten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juupa juu, ostovoima vähenee ja hinnat nousevat. Ei siinä pahemin tarvitse ihmetellä taloudellisen tilanteen huononemista...
   Meillä tehdään tällä viikolla papusoppaa jo toiseen kertaan ;-)

   Poista