13.3.2014

So Smoothie


Aurinko paistaa, kevät tulee ja kaikki haluavat aloittaa uuden ja terveellisemmän elämän. Niin minäkin. Vähän hämmentyneenä olen seuraillut sivusta trendiä, jossa ateria korvataan lasillisella hyvistä aineksista sekoitettua voimajuomaa. Ai, että pitäisi pärjätä monta tuntia jollain litkulla? Ei tule onnistumaan.

Ei onnistunut nytkään. Delicious-lehti kyllä lupaili, että maapähkinävoin ja banaanin voimalla nälkä pysyisi loitolla kauan, mutta enhän minä nyt sellaista usko. Tein kyllä mielenkiintoiselta (vaikkei kyllä millään tasolla kevyeltä) kuulostavan smoothien, mutta lisäksi söin lounaaksi pari minikarjalanpiirakkaa, kupin kahvia ja pienen suklaan... Tuhoten kaiketi samalla sen viimeisenkin terveellisyyden illuusion.

Vaan mitäpä siitä - tämä oli tuhtia ja hyvää ja sen sai syötyä (/juotua) tässä samalla kirjoittaessa.

Tuhdimpi smoothie

Surraa sekoittimessa 1 banaani, pari desiä maustamatonta jugurttia, pari desiä maitoa, ruokalusikallinen maapähkinävoita, ruokalusikallinen 7 viljan hiutaleita, maun mukaan vaniljaa myllystä, ruokalusikallinen hunajaa, iso kourallinen jäisiä mustaherukoita ja kunnon loraus omenamehua.

Kaada lasiin ja nauti. Varaa mukaan pitkävartinen lusikka, että saat kaavittua loputkin suuhun. Muuten menee paljon hukkaan ja tämä on liian hyvää hävikiksi.

4 kommenttia:

 1. Niitä viherjuomia en ole saanut itseäni vielä tekemään, tätä sinun kauniinväristä smoothietasi kyllä maistaisin mielelläni. Uusi elämä, se alkaa joka maanantai!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minuakin vähän pelottaa, että ne terveellisemmät (vihreät) ovat samaa kategoriaa kuin vihreä tee... voi tehdä hyvää, mutta maistuu heinältä... (ainakin minun suussani)

   Minulla on selkeästi vaaleanpunainen kausi menossa - sitä väriä pukkaa keittiöstä tiuhaa tahtia :-)

   Poista
 2. Minä tykkään tosi paljon niistä viherjuomista ja ovat kuuluneet lähes päivittäin ruokavaliooni jo vuosien ajan mutta ei ne kyllä täytä niin paljon että voisin ihan vain niiden varassa elää;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyseessä onkin todennäköisesti vain omat ennakkoluuloni. Pitäisi saada jostain ensin maisteltua ja sitten ruveta itse toteuttamaan...

   Poista