24.2.2014

Lohi-purjopiirakka filotaikinassa


Mitä tehdä, kun uunilohesta jää jäljelle liian paljon yhdelle, mutta liian vähän koko perheen ruokkimiseen ? Lohipiirakka on varsin varteenotettava vaihtoehto, eikä tämä versio ollut ollenkaan hullumpi.

Meillä istuu yksi murutaikinakammoinen ruokapöydässä. Äiti taas ei oikein välitä voitaikinasta, mutta onneksi on filo. Se on ihanan rapeaa ja kun ostaa valmiina kaupan pakastealtaasta niin pääsee oikeastaan aika helpolla.

Lohi-purjopiirakka filokuoressa

2 purjoa
1 kesäkurpitsa
pari kourallista lohta (jossa jo päällä provencen yrttejä)
suolaa & pippuria
2 rkl jugurttia
puolen sitruunan kuori
1 kananmuna
1 pkt filotaikinaa

Kuullota silputtu purjo pannulla ja lisää joukkoon kuutioitu kesäkurpitsa. Anna kypsyä, kunnes purjo on läpikuultavaa ja kesäkurpitsa pehmennyt. Sekoita joukkoon suolaa, pippuria, jugurtti ja 1 kananmuna. Anna hetki jäähtyä.

Levitä filotaikinalevyt piirakkavuoan pohjalla niin, että reunat roikkuvat reilusti yli. Levitä täyte pohjalle ja käännä taikinan reunat päälle. Raasta hiukan parmesaania päälle ja paista uunissa 180-200 asteessa kunnes piirakka on kauniisti ruskistunut.

Seuraksi salaattia ja herkullinen lounas on valmis.

2 kommenttia:

  1. Filo onkin ihanaa ja niin monipuolista:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, vaikka olen kyllä tyytyväinen, että sitä saa pakastettuna valmiina. Ei taitaisi tuon taikinan tekeminen minulta onnistua.

      Poista