18.1.2014

Kostea klementiinikakku

Stylisti : Toto melkein 3v.
Tämäntapaista kakkua näin joskus Nigellan tekevän jossain ohjelmassaan. En tullut reseptiä koskaan kirjanneeksi, enkä sitten löytänyt sitä mistään hänen kirjoistaankaan. (Ja minullahan on ne melkein kaikki).

Nyt sitten satuin ostamaan viimeisimmän Delicious-lehden ja siellähän komeili samanlainen. Oli pakko kokeilla. Eikä harmita. Tämä maidoton ja gluteeniton kakku on ihanaa!

Vähän nauratti myös Delicious-lehden pääkirjoituksen hehkutus siitä, miten heillä lehdet ilmestyvät nyt niinä kuukausina, joiksi reseptit on tarkoitettu. Jostain syystä ainakin Englannissa tammikuun lehti on ilmestynyt joulukuun alussa ja helmikuun lehti tammikuun alussa jne...  Nyt sitten on Delicious-lehti keksinyt suuren innovaation ja julkaisee tammikuun lehden tammikuun alussa... Kaikenmaailman kommervenkkejä.

Joka tapauksessa, nyt kun noista joulu- ja juhlareseptien jokavuotisesta toistosta on päästy vähäksi aikaa eroon, on lehdessä monta kokeiltavaa herkkua.

Kostea klementiinikakku

Ota kolme klementiiniä. Pese ne ja laita pariksi tunniksi poreilemaan veteen kypsymään. Valuta ja anna jäähtyä hieman. Poista siemenet ja miksaa nopeasti kuorineen päivineen sileäksi massaksi. 

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. 

Sekoita keskenään 2,5dl sokeria, n.4dl mantelijauhetta, 1rkl kardemummaa ja 1tl leivinjauhetta. Sekoita klementiinimassaan 6 kananmunaa, 2tl vaniljauutetta ja sekoita nopeasti taikinaksi kuivien aineiden kanssa. 

Kaada ruokaöljyllä voideltuun vuokaan, jonka pohjalle olet laittanut leivinpaperiympyrän. Minä käytin 20cm halkaisijalla olevaa silikonivuokaa. 

Kypsennä uunissa 50-60min. 

Pistele kakkuun reikiä coctailtikulla ja valuta päälle klementiinisiirappia. (2 klementiinin mehu + vajaa desi sokeria kiehautettuna muutaman minuutin ajan kanelitangon kanssa). 

Halutessasi voit myös kuorruttaa kakun sekoittamalla 1 klementiinin mehuun tomusokeria, kunnes saat haluamasi paksuisen massan. Levitä kakulle.

Kakku tulee muuten korkeamman tason suosituksella. Siitä pitävät teinimutanttikilpikonnatkin. Näin ainakin tulkitsen siitä, että sellainen oli pakko saada kakun kanssa samaan kuvaan. Onkohan meillä kasvamassa tulevaisuuden ruokastylisti ? 


2 kommenttia:

  1. IHANAN kuuloinen - en saa tarpeekseni sitrushedelmistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on hyvää (ja helppo tehdä), sellaista kosteaa ja mandariininmakeaa. Piti tehdä toinenkin heti perään ja viedä lahjaksi :-)

      Poista